Followers Remaja Purba

Wednesday, October 26, 2011

Aku dapat.. korang tengok jelah

Alhamdulillah.. tak perlu tunggu sampai tengah malam, akhirnya malam tadi aku dapat.. gara-gara entry INI..

Memula.. mestilah amik gambar + aku pun jarang letak gambar dalam blog aku..


Inilah dia buah yang aku nak sangat tu.. Jambu berperisa epal.. (sebab mahal maka dapatlah 2 biji je..) terima kasih ye abang sebab belikan..



Ini pulak hasil selepas dikupas.. tang luar tu manis sampai aku basuh bagi kurangkan sikit manisnya, tang dalam.. dah tentu rasa jambu..



Sape yang teringin sebenarnya ni..?


Syukur Alhamdulillah.. ok, lepas ni tak payah dah teringat-ingat kat buah jambu tu.. Jangan tekak ni gedik nak yang susah dapat sudah.. tapi kalau ikut yang lepas-lepas, takdelah aku nak pelik bagai..

CUMA.. teringat sedihnya hati hubby taknak belikan air milo ais kat kedai mamak.. huhuhu.. mana dia nak layan, dah kalau mintak time tu dah pukul 3 pagi..


psstt: Sedang berlangsungnya sesi gotong-royong TDBi.. gambar jangan tanya sebab aku tak amik..


psstt lagi: Pasni nak cari nasi ambeng kat Jalan Iskandar.. harap-harap makcik tu meniagalah.. jangan dia pergi celeb. Deepavali sekali sudah..


last psstt: Bagusler korang.. baca sampai kat sini.. sayang korang..

29 comments:

Daddy Ziyyad said...

saya dah makan jambu epal CH tu...tapi tak boleh makan selalu, banyak sgt pewarna yg dicelupnya!

zana said...

jambu epal nie memamng sedap!. tapi manis sangat. =)

msredcheesecake said...

Jambu rasa epal? First time dengar tu... Tiba2 rasa macam nak mengidam jugak... Heee

Fara said...

Ouh, jambu nie dah dicelup/rendam dlm air gula kan? Sy pelik, np mst mereka ambil untung dgn jual mhl...

=(

Fara said...

Ouh, jambu nie dah dicelup/rendam dlm air gula kan? Sy pelik, np mst mereka ambil untung dgn jual mhl...

=(

Zulfikar Hazri said...

jambu apa ni?? peh peh peh.. heran betul....

apsal i tak pernah makan?




start motor cepat2 gi giant nak cari gak...

Namee Roslan said...

oh ni ke diaa?? akhirnya saya tahu rupa dia. :D txs akak :)

Kakzakie said...

Jambu ini memang sedap. Hee... yg teringin baby dlm tu boleh si abang pun menikmati juga. Alhamdulillah dapat 2 biji.

Air milo pagi ini dah boleh dapat:)

Gen2Merah said...

wahhh tahniah.. akhirnya dapat juga apa yang diidamkan ye... jambu epal.. nyumm

CikGu Ma said...

tak pernah makan ^^,

CikGu Ma said...

tak pernah makan ^^,

oya said...

sedapnya makan jambu..jalan2 cari makan lagi ye..

PinKy MoMMa said...

jambu ni dia rendam kan larling..kuat sgt rasa rendaman itu huhu..tapi tekak org ngandung memey macam macam ;)

mesti selera sgt time makan tu kan..

azam said...

bahaya ni...pewarna, gula, pengawet......

kalau boleh elakkan...jgn selalu sgt

Aida78 said...

ari 2 g perlis banyak jambu ni....kalu kat kl ni mane nak cari...

pena rozie said...

Suka. Memang sedap

fazrulnoor said...

terliur la..nak 1 plizz

sahromnasrudin said...

kt jalan iskandar ada nasi ambeng ke?? apsal saya tak tahu huhuhuhhh

munna said...

dah dapat ye yg di idamkan...munna tak pernah rasa lagi jambu ni....

kella said...

hehe.. baca sampai abis! tima kasih sebab sayang saya! ahaa... =)

selalu tengok buah ni, tapi macam tak penah teringin nak beli pulak! sedap ehh.. =)

Gen2Merah said...

saya datng nak minta lagi.. ehehe

ORLANDO AHMAD said...

rasa jambu rupenyer, ingatkan rasa durian keh3

ainhany said...

dah puas makan??
buat syarat cukup laaa...pelepas mngidam tuh..buknnya apa..buahtu mgg mnis dan mngandungi pewarna berlebihan..dulu penah utusan pengguna CAP ceritankan kesan nya...

Pasni nak mkan pa la pulak niii....?

Faz Abas said...

saya ni samalah macam org lain yg first time dengar atau tau ada jenis apple/ jambu macam ni... boleh try and cari :)

jemput singgah ke www.kisah-dan-kasih.blogspot.com

Munna said...

buah jambu epal ni mcm mana rasanya kak?

yg dicelup dgn pewarna tu ke? dijerukkan? tul x?

*akak, blog munna dh tukar url tau,hope akak luangkan masa kejap unfolo blog sy n folo smula di url baru www.munnafendy.com

thanks akak =)

mamaNoriz said...

husben ada ckp tak, pasni takleh mintak benda lain lagi...

hehehhehe

putribongsu said...

Ok 1st time dgr jambu epal..selalu dgr mangga epal je. tp ni ramai komen jambu tu di rendam n xelok mkn salu kan...skali skala xpe la kot :)

kak, mari join ini GA...sy tag

http://celotehbongsu.blogspot.com/2011/11/giveaway-nov-2011.html

Eera Shera said...

x penah terai lg..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sedap buah jambu epal nih..sy beli kt CH haritu..tp betul mcm daddy ziyad ckp bnyk pewarna!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...