Followers Remaja Purba

Tuesday, November 1, 2011

Asam Pedas + Mee Bandung Muar

Kembali Bersiaran..


Setelah beberapa hari aku mendiamkan diri.. bukan sebab tak sihat tapi sebab tak larat..

Tetiba rasa nak share kat korang menu yang aku makan tengahari tadi.. Jarang blog ni paparkan gambar kan..?


ops.. yang ni bukan aku makan tapi officemate aku.. Mee Bandung Muar.



Ini dia menu aku.. Asam Pedas Ikan Kembung + Nasi Putih + Air Limau + jambu batu..


Alhamdulillah.. semakin ada selera sekarang.. Walaupun masih berhati-hati dalam pemilihan pemakanan tapi serius, gara-gara terlampau banyak makan tengahari tadi, sekarang aku dah sakit perut.. perutku dah 'ketat'.. oh.. tak selesanya.. macam rasa sakit perut sebab salah makan pun ada..






psstt: tempat makan tu pernah muncul dalam Warung Kita di Astro..


psstt lagi: menu tu sedap.. tak rugi kalau try.. tempat di Seksyen 8, P.J, Depan Balai Polis P.J..




last psstt: Apsal ending entry aku hari ni macam takde klimaks..?

26 comments:

Anum said...

sedapnya nak skit

aimanammaradham said...

maner tak sakit perutnyer .. ngadap 2 pinggan kuah asam pedas.. hambik.. layanzzz

aizamia3 said...

Anum:
mai datang kat PJ ni.. ;)


aimanammaradham:
hahaha.. tu lah nor.. hilang ingatan jadinya sebab sibuk dok hirup kuahnya tu..

bujal X said...

mi bandung tu sedap kah?

PinKy MoMMa said...

dah lama tak makan mee bandung muor!
aduh selera pulak tengok larlingku tayang kat sini huhu..

Gen2Merah said...

perggghhhh... saya tengahari sempat makan roti je... x sempat nak lunch sebab penat sangat ajar budak2 sukan d sekolah,..

balik rumah terus tidooooo/.... ehehe

coklatberapi said...

wahh dah terliur tengok makanan tu..wuuu

Zulfikar Hazri said...

i kalau nasik asam pedas, paling suka sekali ikan jenahak..

tapi kalau kat melaka, ikan jenahak boleh jadi 10ringgit satu set....

yg u pergi tu bape eh?

aizamia3 said...

bujal X:
ai tak minat mee bandung tapi setakat ni ramai kata sedap.. kat situ siap ada mee bandung tulang, udang.. yang pasti.. memang sedap..

aizamia3 said...

PinKy MoMMa:
uwaaa.. blogmu tak boleh bukaklah lalink sebab pc ai ni kena block.. kejam.. kejam..

aizamia3 said...

Gen2Merah:
itulah.. nak ajak jauh sangat.. ;)


coklatberapi:
ye.. sekiranya berkenan silalah ke depan Balai Polis P.J ye.. tapi jangan lewat sebab cepat habis..

Aku Ibu Muda said...

suka mee bandung... :)

aizamia3 said...

Zulfikar Hazri:
yang ai makan tu rege dia RM6..
Selain ikan kembung, ada jugak ikan pari..

ai, ikan jenahak, biasa buat kari kepala ikan.. tak penah try buat asam pedas..

~ yus ~ said...

Saya kalau balik rumah mil di Muar, mesti pekena mee bandung...:)

iz said...

errr..
pulak..
terngin nak makan mee bandung la pulak..
mana nak cri area kajang nih..
adusss.. meleleh air liuq dah nih..

Munna said...

sedapnyaaa asam pedas kak =)

Namee Roslan said...

sedapnyaaaaaaaaaa..saya tengah lapar gila ni kak. hehe. Alhamdulillah. akak semakin ok walaupun pembawakan budak :D

Fara said...

Ooooo! Dpn medan selera IPD PJ tu eh? Nak kena try la mcm nie!

QueeN TerataI said...

ADUII lapar terus sya jadinya.. sedapnye mee bandung muar tue.. hehehe Alhamdulillah dah ada selera makan... semoga sihat2 selalu yer

ainhany said...

sedapnya....bila puasa..tnguk cemgini..mgg ummmpppppp..
tinggalkan utuk ucu cikit ek..

hihii

Nini Hartini said...

hihi...bila nk post besar2 gambar tuan blog. kekeke...

selera dah dtg ye kak?..wah3..jaga2 badan eh. hhhiiii

naa said...

sdpnye mee bandung tu..

waniewadec said...

sodapnyer!!! nyummmmm... sape yg ngidamni..mak@ babynye?

aleen aiden said...

mee bandung muar tu nampak mabeles!

Anonymous said...

mengapa tidak:)

Eera Shera said...

asam pedas peberet ku..

mcm2 ek akak ngidam..

hee

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...