Followers Remaja Purba

Tuesday, August 9, 2011

Karangan pendek

Aku:
Mood CUTI.. urusan persekolahan anak-anak..


Hubby:
-sda-
Chef untuk menu berbuka sepanjang bercuti
La ni dah gerak pergi mancing dengan jiran depan rumah..


Kakak:
Sekolah seperti biasa.. minggu ni ada exam di sekolah sesi petang..
Nak bawa dak kakak ke Klinik.. batuk dia makin mengganggu dia aku tengok..


Adik:
Demam panas.. Dah bawa ke Klinik Panel malam tadi untuk rawatan susulan.. Tonsil dia semakin bengkak sebelah kiri dah merah disebabkan infection dan berkemungkinan akan menjangkiti yang lagi sebelahnya (menurut kata doctor yang merawat dak adik).


Selesai sudah urusan untuk anak-anak.. Petang nanti nak ambil dak kakak kat rumah nenek dia kat P.J..



psstt: Sahur tadi makan banana split, nasi putih dan ayam masak kurma..

16 comments:

bujal X said...

dugaan ramadhan~adik cepat baik tahu!

PinKy MoMMa said...

wahhh western kekdahnye lalinkku bersahur ni hehehe..

pssstt musim la yang..anak2 ku pun baru je nak baik dari demam..
minum air masak banyak ye..

azam said...

wah...seronok mancing....nak ikut.....

terbaekkkkkk.........

aizamia3 said...

bujal X:
dia demam terkejut semalam sebab kena tinggal sekejap kat rumah jiran..

la ni dia nampak dah agak ok.. tak tauler malam nanti macam mana..

aizamia3 said...

PinKy MoMMa:
ni gara-gara teringat dak Yana wife dak Ujangler ni.. tu yang sahur dengan banana split..

mungkinlah agaknya sebab kat sini pun kejap panas kejap hujan..

aizamia3 said...

azam:
ai pun tak tahu kolam mana yang dorang pergi.. kalau dapat.. boleh buat ikan bakar petang ni..

Mommy Fara said...

Sian adik....moga lekas sembuh ye?

Aku Ibu Muda said...

banana split waktu sahur? wahh...kellass gitu....hihi

YanaMIB said...

skrg cuaca xmenentu..sng dpt penyakit kn..hope ank2 akak cpt sihat =)

mak aihh sahur pn ada desert eskrim..mantop!

Anonymous said...

Alaaaa kesiannya si adik. Semoga cepat sembuh

ariana's said...

Moga adik cepat sembuh.hubby memancing bulan puasa ni, bolehlah buat masak untuk berbuka ye..best ayam masak kurma tu..wow..bersahur ngan banana split..boleh cuba jugak ni..pembuka selera tu!

aizamia3 said...

Mommy Fara:
terima kasih.. ;)

aizamia3 said...

Aku Ibu Muda:
pembangkit selera di pagi hari gitu.. ;)

aizamia3 said...

YanaMIB:
risau bila anak2 tak sihat.. tapi alhamdulillah hari ni dak adik dah ok sikit..

teringin nak makan banana split ni sebab hari tu kecur tengok dalam blog Yana.. :)

aizamia3 said...

Anonymous:
oh.. terima kasih.. alhamdulillah dak adik dah ok sikit hari ni..

aizamia3 said...

ariana's:
alhamdulillah kak, dak adik dah ok sikit hari ni..

malam tadi makan ikan bakar hasil tangkapan en. suami dan jiran depan rumah.. kekenyangan.. ;)

balik nanti nak beli lagi pisang.. hikhikhik..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...