Followers Remaja Purba

Thursday, August 4, 2011

Baru cukup corum

Petang semalam tak sabar nak balik gara-gara roti aiskrimku.. Maklumlah kali pertama buat..




Inilah hasilnya selepas dikeluarkan dari peti sejuk..

Penyudahnya tak goreng pun, anak-anak makan cenggitu je.. Takpe, Sabtu ni nak buat lagi sebab ada cadangan nak buat berbuka puasa kat depan rumah.. wah.. menarik tu..


Alhamdulillah 3 hari dah kita selamat berpuasa.. dan makin lambat aku sampai kat rumah.. tapi bersyukur semalam aku dapat berbuka puasa dengan hubby dan anak-anak di…














rumah k.Hema jiran depan rumah.. hikhikhik..


antara juadah yang disediakan.. malas nak snap lelebih sebab penat + lapar..



Ppsstt: Nak buatnya roti aiskrim tu senang je tapi ada step yang aku tertinggal.. Nilah kalau jenis reti makan je.. lalalala…

37 comments:

nizamsani said...

sedapnya.

bujal X said...

pernah try goreng aiskrim~tapi gagal~~sebab tak jaga api~haih~

Anum said...

sedapnya

Akulah Pak Lan said...

Best dapat berbuka puasa ramai2...selamat bepuasa jugak

Mommy Fara said...

Ouh....aiskrim goreng upenye.

Hikhikhikhik!

Nini Hartini said...

ala kak..bestnyaaa tini dah lama x mkn ais krim goreng. kalau rajin nak try lah buat. hehe

Nini Hartini said...

ala kak..bestnyaaa tini dah lama x mkn ais krim goreng. kalau rajin nak try lah buat. hehe

gedek! said...

Tak sempat goreng...?

hikhikhik..

azam said...

xpe......hehehehe
janji habis dimakan, puas hati orang yg membuatnya

aizamia3 said...

nizamsani:
anak2 suka.. ;)

aizamia3 said...

bujal X:
en. suami dah ajar nak goreng macam mana tapi takut rentung jadi makan gitu je..

aizamia3 said...

Anum:
tak sabar nak buat lagi..

aizamia3 said...

Akulah Pak Lan:
barulah ada selera nak makan bila makan ramai2..

aizamia3 said...

Mommy Fara:
hikhikhik.. first time buat tu..

aizamia3 said...

Nini Hartini:
Akak jadi bersemangat nak buat lepas tengok anak2 dan anak2 jiran habis makan.. ;)

aizamia3 said...

gedek:
kihkihkih.. bukan tak sempat tapi sebab dah berbuka semalam jadi makan cenggitu jelah..

aizamia3 said...

azam:
itulah.. rasa seronok tengok dorang makan.. ;)

Farah Shamsudin said...

roti aiskrim? ouchh.. farah reti makan je.. buat tak reti..

aizamia3 said...

Farah Shamsudin:
samalah asalnya kita Farah tapi sebab nampak macam senang tu yang try buat..

pena rozie said...

Nak buat gak la...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hohohoho..tngk pun dah nampak sedap...eemm..patut la bebudak terus ngap je...

Nizam Ijam said...

boleh jadi semakin lapa nie...haha

ahmad faizol said...

kak share la resipi roti eskerim tu..terliur sungguh..

Hizami Rahim said...

haha.
tak pernah rasa lagi roti aiskrim goreng.
:B

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pergh.. wwalaupun rupenye nampak cam xmenarik, tapi rasenye mesti sedap kn.. hehehe.. --- nak amik ati jap :)

fRaMe+LenSeS said...

nmpk sgt sedap la kak. T.T

aizamia3 said...

pena rozie:
senang je nak buat dia.. tapi penyudahnya tak goreng..




Ladyzul:
sebab ada aiskrim dalamnya.. ;)

aizamia3 said...

Nizam Ijam:
hikhikhik.. ;)



ahmad faizol:
senang je nak buat rupanya tapi akak tak ingat dari blog mana akak dapat.. huhuhu..

aizamia3 said...

Hizami Rahim:
pernah beli sekali kat pasar malam.. rasanya.. rasa roti yang digoreng bersama aiskrim.. :)

aizamia3 said...

taufik Arifin a.k.a Topimagine:
amik hati.. hikhikhik.. terima kasih..
ni rupa dari tangan orang yang reti makan je.. ;)

aizamia3 said...

fRaMe+LenSeS:
cer try buat.. confirm sedap sebab adanya aiskrim..

Princess Feyqa said...

sedapnye ice cream tu, buat sndri ke?

Btw fyqa folow sini yeah :)

aizamia3 said...

Princess Feyqa:
yup.. buat sendiri.. roti + aiskrim..

;)

MiszCoMoT said...

ada lagi tak??Comot nakkkkk...ngeee

aizamia3 said...

MiszCoMoT:
yang tu dah habis tapi kalau terlebih rajin petang nanti nak buat lagi..

Eera Shera said...

dah lama la pulak x mkn aiskrim goreng tu..cedapnya

aizamia3 said...

Eera Shera:
itulah.. ni hari ni pun akak buat lagi.. nak pulak akak cuti.. ;)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...