Followers Remaja Purba

Thursday, August 18, 2011

Hari ni Khamis bukan Isnin ye..

Petang semalam..

Berbuka di rumah k.Hema gara-gara dak kakak taknak berbuka kat rumah walhal aku dah masak lauk untuk berbuka.. Ah! Sudah.. tinggal lagi setengah jam nak berbuka lak tu.. Sudahnya.. aku angkut air dan menu yang aku masak tu ke rumah k.Hema.. Mungkin sebab dak kakak nak makan reramai ada geng..


Itu kisah semalam.. hari ni pulak..


SAHUR..

Kakak..?
Alhamdulillah senang dikejutkan bila time bulan puasa ni, mungkin sebab dia dah rasa penat dan dahaga sebab makan sambil lewa sahur sebelum ni.

Adik..?
Bila sampai kat rumah pengasuh, nak didukung.. kalau tak merengek menangis.. Aku yang geram.. dahler tangan kanan pegang beg baju, tangan kiri pegang baju sekolah dak kakak.. tak larat.. tak larat..

Hubby..?
Semalam pergi Ipoh, malam tadi ke Terengganu.. Aku lupa nak call masa sahur tadi.. huhuhu..

Aku..?
Kalau dak kakak ada kat rumah, aku kena bangun awal untuk pastikan yang dia bersahur..



psstt: Kuih raya yang aku order sebahagian dah dapat.. Minggu depan baru boleh bawak balik rumah, kalau bawak balik minggu ni confirm tak sempat tunggu raya aku rasa..

34 comments:

NM02 said...

minggu depan masa utk sediakan wang ringgit utk membayar ape yang diorder termasuk tempahan baju raya

mula nak gosok hubby lebih skit.. hehehe

Anum said...

bestnya...
keluarga yang bahagia

aizamia3 said...

NM02:
betul tu.. ;)
bersedia dengan RM untuk barang/menu yang telah diorder..

ai baju raya belum ambil lagi dari tailor..

bujal X said...

cam tau2 je~~memang saya ingat hari ni isnin~keh keh~~

aizamia3 said...

Anum:
hikhikhik.. terima kasih..

aizamia3 said...

bujal:
kihkihkih.. nasib baik pakai baju batik.. ;) kira belum lupa hari lagiler..

abghani said...

jadi suri rumah mmg penat

aizamia3 said...

abghani:
suri dihujung minggu dan time cuti je.. ;)

azam said...

camnilah.....sudah menjadi adat berumah tangga......berkorban

mamaNoriz said...

byk cite makan, tapi sib baik tak tunjuk gambo nye...hihi, selamaatttt godaan iman...ekekeke

salam kenal n foloooo :)

kakcik said...

Banyak ke beli biskut raya? Kakcik tak ada pun! :(

Mommy Fara said...

Wah! Order biskut? Dah dpt? Sy dah siap tp tak amik g. Adehh!

MARIA LIZA said...

macam nilah rutin seorang ibu...Fuh penat juga dibuatnya..Cer tayang biskut raya tu???

misscha said...

bz nye akak.... :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sy pun dok tunggu bj kita la siap...bj ank kita buat sendiri..hehehhe...

azam said...

meh join segmen saya

http://laman-ayahsu.blogspot.com/2011/08/segmen-teka-skor-bola-1.html

anismelon said...

hahaha..salu gitu kan..tp umah anis tak pandang pon kue raya..belambak lambak..tak de kes tak dpt rasa..hehe..tak sabo nak raye kak..:)

aizamia3 said...

azam:
itu memang tak boleh dielakkan.. berkorban untuk anak2..




mamaNoriz:
kalau boleh memang taknak masukkan gambar kecuali kalau buat kat rumah.. yang itu harus masuk kat dalam blog satu lagi.. ;)

aizamia3 said...

kakcik:
tak banyak pun kakcik.. sekadar buat syarat.. ;)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

huhuhu.. ibu yang bertanggungjawab.. hehehe.. nak jadikan mak angkat leh.. hahaha

aizamia3 said...

Mommy Fara:
sebahagian dah dapat tadi..;)

aizamia3 said...

MARIA LIZA:
tak cukup complete lagi.. nanti ek.. ;)

aizamia3 said...

misscha:
takdelah bz sangat cuma rutin pepagi tu je nampak macam bz sangat..




Ladyzul:
tak sabar kan.. ;)

aizamia3 said...

Taufiq Arifin a.k.a Toimagine:
hikhikhik.. besarnya anak angkat ai ni..

pena rozie said...

Ari ni malas betul la nak keje sebab ari khamis esok cuti lagi....

PinKy MoMMa said...

kesian bz nyer lalinkku handle anak anak :)

wah kuih raya dh dapat..kalau bawak lik skrg takut makan time sahur je nnt hehehe

Nini Hartini said...

terbayang sorg student tini. merenek je tiap kali dtg sekolah. dah mcm hape je mak dia. senget sana sini. hehehehe...time dah lawa2, kang anknye tarik baju, tarik tudung, nk pegang beg lg. adoiii mmg ujian ye kak. hheee

mamawana said...

Assalam,

Dah terasa mcm nak raya. Ramadhan jgn pergi dulu.....

aizamia3 said...

pena rozie:
cuti masih banyak takpe.. ;)

aizamia3 said...

PinKy MoMMa:
dah bawak balik semalam tapi tak tunjuk kat anak2.. kena senyap dulu..

aizamia3 said...

Nini Hartini:
nasib baik dak kakak setakat ni ok takde masalah cuma dak adik nanti tak tahu macam mana..

aizamia3 said...

mamawana:
wsalam..
masih ada seminggu lebih lagi untuk kita bersama ramadhan..

Namee Roslan said...

wah, nampak macam seronok nya bulan puasa akak. melayan kerenah anak :) hehe. teringin nk rasa hidup berfamily mcm tu. :)

aizamia3 said...

Name Roslan:
cepat2lah.. ;)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...