Followers Remaja Purba

Wednesday, May 4, 2011

Segmen Mesra Blogger Bersama Pembawa Wacana


Sebelum aku mulakan.. kepada korang yang nak join meh kat SINI..



"Aku Nak Jadi Kaya"
Aku pilih yang ni sebab:
Niat dan usaha murni untuk membantu mereka yang memerlukan, tak dapat banyak dapat tolong sikit pun dah bersyukur - yang penting niat aku, sekurang-kurangnya aku dapat membantu kekurangan yang ada.. Tapi sebelum aku bantu orang lain, aku nak bantu ahli keluarga aku yang terdekat dulu..

Aku Nak Jadi Kaya yang low profile.. jadi aku tak pening kusut nak bantu sesiapa yang aku rasa nak bantu.. Aku tak nak bila aku dah kaya ramai pulak yang ambil kesempatan atas limpahan kekayaan yang aku miliki.. Sekurang-kurangnya aku tidak tamak dan tak mengambil kesempatan atas kesusahan orang lain..



"Aku Nak Jadi Popular"
Aku TAK pilih yang ni sebab:
Fuh.. aku dah boleh bayangkan hidup aku kelak.. gembira memanglah gembira sebab ramai yang kenal kita, maklumlah fofular.. tapi ruang lingkup aku akan jadi terhad sebab kena berdepan melayan die hard fan aku..

Lagipun bila dah popular ni orang akan ingat aku seorang yang kaya jadi akan ramailah yang nak kenen-kenen ambil kesempatan kat aku.. Dah tentu aku tak cukup rehat tak lena tidur gara-gara ramai pulak paparazzi ikut aku.. Fuh! Susahnya bila popular..

7 comments:

Nini Hartini said...

jd blogger popular nak tak kak? hehehehe...

aizamia3 said...

@Nini:
yang ni kalau nak memang kena usaha..

mcm ni lah said...

wahhh header baru ke?,. cantik lah ada warna warni,..
saye doakan cita2 awk kesampaian,.. amin,..

aizamia3 said...

mcm ni lah:
header tu takdelah baru sangat pun, rasanya awal tahun hari tu tukar..

amin.. aku berdoa janganlah diriku ini lupa daratan bila dah kaya sebab asyik naik aeroplane je.. hehehe..

BRO_MONDAY said...

bro aizamia : setiap apa yam ada, tentu ada pilihan...setiap semua tu ada baik dan buruk nya, lebih dan kurang tetap x boleh dipisahkan...('',) ai laik dis...

cik pulau said...

cik pulau lak pilih nak ajdi kaya. hehee...


singgah jenguk rakan segmen..^^,

aizamia3 said...

Bro_Monday:
yup.. sama.. i like ur statement.. ;)

cik pulau:
kita kaya.. sama2 bantu orang yang memerlukan.. ;)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...