Followers Remaja Purba

Monday, May 14, 2018

Famiy Day di Felda Residence Hot Spring Sg. Klah, Sungkai, Perak


Awal pagi aku bergerak menuju arah utara pada pagi Sabtu baru-baru ni. Membawa keluarga kecik aku menikmati kemeriahan Hari Keluarga tempat kerja #MakBudak.


Suasana pukul 7am di laluan masuk kawasan kampung di Sungkai..


Bersarapan di salah sebuah kedai makan..
Roti canai pakcik tu sedap, berselesa menikmatinya dalam suasana sejuk pagi..


Di sinilah tempat tujuan kami..
Felda Residence Hot Spring, Sg. Klah, Sungkai, Perak


Comel je aksi-aksi mereka ini..


Akhirnya sampai jua di sini..
Meraikan kemenangan penakhlukan Kerajaan Baru..
Eh..!Bukan.. Family Day tempat kerja aku. 


Budak yang tak sabar nak mandi kolam..


Sabar ye Nuha..
Kita mulakan dengan aktiviti di tengah padang dulu..


'Face Painting'
Dak Nuha memang suka bab-bab 'menconteng' ni..


Hasil di tangan bukan di muka..
Dak Nuha pilih sendiri bentuk lukisan apa yang diinginkan..
Bergambar pulak dengan salah seorang staff yang menjadi favourite dak Nuha..


My CEO merasmikan Family Day..
Beliau yang tidak sihat sanggup turun padang turut sama memeriahkan suasana..


Dalam aturcara takde Badut, mungkin untuk surprise kan anak-anak..


Aktiviti Family Day kali ni tempat aku, kugantikan dengan dak Kakak..
Dah sama besar dengan Mak-mak Budak yang ada tu..



Selesai aktiviti di tengah padang, acara yang dinanti-nantikan semua. Anak-anak paling teruja dan tak sabar nak mandi sampai sanggup tak nak makan tengahari menu yang disediakan oleh pihak urusetia.

Peta Lokasi di dalam Felda Residence Hot Spring..


Mana gambar anak-anak..?
Aku dan #ChefHubby hanya memerhati dari jauh.
Mandi bersama..?
Sedikit kecewa kerana tertinggal seluar di rumah.. huhuhu.. sedih beb..


Memang Hot lah.. tapi aku hanya tengok tak joint pun..
Betul-betul bagi anak-anak puas mandi-manda..


Aku sememangnya tak cukup rehat sedari awal. Jalan terbaik adalah mengurangkan aktiviti lasak agar perjalanan balik menjadi selamat memandangkan ChefHubby udah tak larat nak drive.

Alhamdulillah..
Perjalanan balik smooth and steady.
Dak Nuha meragam usah cakaplah gara-gara sepenuh tenaga dia gunakan di sana. Baik ketika di tengah padang mahupun di dalam kolam. Dak Kakak dengan dak Adik kekenyangan, makan non stop dorang. Bapak Budak pulak kepenatan melayan kerenah kami semua..


StatusHati: Serabut dengan sesuatu..


5 comments:

Ann Ishak said...

memang seronok mandi dekat air panas tu :D

Amanda Suria said...

Sesekali dapat happy kan anak - anak kan...tak pernah pergi sini...boleh masuk wishlist ni

Normi Nieza said...

bestnya family day..:)

Kakcik Nur said...

Jarang ada ora ng yang tak suka aktiviti mandi-manda. Biar basah kuyup tapi tetap seronok... :)

adianiez AIDA said...

lama sudah tak attend family day. rindu dgn aktiviti family day.
and tempat ni aida tak pernah dpt singgah lagi.
maybe one day.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...