Followers Remaja Purba

Friday, August 11, 2017

Tak percaya kau tengok belakang kau..



HAD KELAJUAN:

Memandulah ikut kelajuan yang telah ditetapkan.
Takkan tengah lebuhraya, lebih-lebih lagi lane paling kanan kau pandu macam tengah stim.. slow semacam.Tukar lane lah Bro/Akak.. lane kanan tu untuk F1 je.
Tak percaya kau tengok belakang kau..


Tiap kali memandu.. pasti akan jumpa dengan pemandu yang berperangai seolah-olah macam dia je yang memandu atas jalan tu. Mana perginya nilai-nilai murni - bertolak-ansur, memberi laluan kepada pemandu lain? Janganlah macam tu Bro/Akak.. bertimbang rasalah sikit.



StatusHati: Sabar selagi boleh.. eemm..


7 comments:

Mrs. A said...

Setuju... kan kita semua dah pergi kursus memandu.
Kalau agak-agak nak drive perlahan ikut ler... kiri
Kalau nak lelaju ikut lerr... kanan.
Huhuhuu sesetengah rakyat Malaysia suka sangat mementingkan diri sendiri macam dia sorang bayar roadtax.

nini said...

Suspen tau...ingatkan ada hantu...hahaha

Faiz Zakaria said...

sanghat geram dengan spesis mak itik ni.. anak2 itik yg kat belakang beratur je dengan sabar.. hahaha..

tiga lalat said...

dan lane tengah tu utk org berbulan madu., hehe2

husnalalink said...

sentap sangat ehh sampai buat entry..sabo2..bagi je lampu banyak kali sampai dia ubah haluan ke kiri..hehehe sy pandai decide je tp nak buat tak berani pulak..hehe

farhanna jafri said...

memang tak suka kalau jumpa spesies ni. Geram je rasa. Terpaksa lah pergi lane lain main cilok. Anyway, singgah sini jadi pembaca baru blog ni :)

AziRahmanDot Com said...

Kan...memang tak suka jenis ni..tambah-tambah bila depa dok bagi lampu kat kita

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...