Followers Remaja Purba

Tuesday, August 29, 2017

Selamat Hari Lahir my MQA (28 Ogos 2017)



Happy Birthday to You..
Happy Birthday to You..
Happy Birthday to MQA..
Happy Birthday to You..



Kisah Semalam:
Kejutan kali ni menjadi buat my MQA, dak Adik..



Makan malam di Secret Recipe.

Sengaja ku pilih tempat ni.. dak Adik boleh pilih kek mana yang dia berkenan.


Bersama dak Kakak..


Mak Budak makin bam bam kini..


Lepas selesai makan makan, sementara nak tunggu masa tayangan, kami alihkan perhatian dak Adik. Jalan-jalan cuci mata..


Babah and anak bujangnya..


Dak Nuha pun enjoy..


Selain daripada makan  malam dan main game, sengaja aku menyakat beliau di ruang legar Golden Screen Cinema (GSC) Setia City Mall. Punyalah mengharap beliau nak tengok filem yang tengah hangat ketika ini - Abang Long Fadil 2.

Aku hanya melepak, duduk tanpa buat apa-apa di ruang legar tersebut, sementara dak Adik pelik dan cuak melihat keadaan aku. Penat dia bertanya, sudahnya dia duduk senyap sebelah dak Kakak. Bila waktu tayangan dah nak mula, kami masuk ke dalam sambil muka dak Adik cuak dan blur. 'Ibu dah  beli tiket ke..?' Bila dah tahu nak tengok filem apa, punyalah ceria dia dapat menonton Abang Long Fadil 2. Hehehe.. kena game dak Adik malam tadi.. hahaha..


Sebelum tayangan.. 


Abang Long Fadil 2 - Filem yang sangat kelakar, anak-anak enjoy..
5/5 bintang aku bagi..
Kenapa 5 bintang?
Sebab en. Hubby turut menemani.. couple seat lagi.. kihkihkih..



KHAS BUAT DAK ADIK..

Selamat Hari Lahir my MQA
Yesterday is his Birthday..
Buat dak Adik, satu-satunya anak lelakiku..
Moga sentiasa di bawah lindunganNYA.
Kau kena kuat dik, jangan senyap dan berdiam diri bila mana orang lain meletakkan kesalahan ke atas diri kau dik. Jangan bagi orang lain pijak kepala kau dik! Kau kena pertahankan diri kau.

Kalau kau salah.. ye memang patut kau mengaku tapi kalau kau tak buat salah jangan berdiam diri. Pertahankan dirimu itu.

Ingat pesan ibu ni dik..!!


StatusHati: Anak-anak gembira, aku turut teruja..


4 comments:

Normi Nieza said...

hepi bestday..:)

Ann Ishak said...

ingatkan citer tu 5/5 bintang...tanjat gegirl
rupanya yg 5/5 bintang tu makpak dating dalam panggung wayang :D

Warisan Petani said...

hb MQA

I am LZ said...

Wah sesi outing bersama family..
Semua ceria.. ;-)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...