Followers Remaja Purba

Saturday, December 17, 2016

SDCard HP aku corrupt..!


Kisah tengah malam tadi:

SDCard HP aku corrupt.. 😯😦

Gedik gatal sangat usik folder dalam HP ni - Menggelabah jadinya.. ditambah pulak aku dalam keadaan separa mengantuk kesan pengambilan preskrepsi ubat doctor lagilah buat aku rasa tak tenang.

Dalam keadaan nak nangis tu, tiba-tiba muncul OneDrive di bucu atas kiri HP aku.

Ya!Allah.. Syukur Alhamdulillah. Baru teringat yang selama ni gambar-gambar disimpan di situ sebagai back up.

Maka.. takdelah rasa ralat/kecewa ya amat bila mana aku tengok gambar-gambar yang belum sempat aku save masih tersimpan elok dalam folder tersebut. Bukan sedikit gambar kenangan yang terdelete. Termasuklah gambar aku dimasukkan ke dalam hospital baru-baru ni. Kesemuanya belum di save kan lagi.


Moral of The Story:
Selepas selesai satu-satu event tu, segeralah copy dan simpan dalam satu folder lain. Dah copy lepas tu bawaklah cuci kat kedai gambar.. πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€


StatusHati: Tak boleh Stress.. Jangan bagi aku Stress..



2 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

naseb baek akk ada backup kan....rietta pernah juga terjadi...gara gara xsedar camera rekod video, smpai penuh kad...trus hang hp tu....

Hasrul Hassan said...

Beli HDD :P

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...