Followers Remaja Purba

Thursday, December 22, 2016

Kenapa Ibu tak bagi Babah kahwin dua..?


Kisah sebelum supper tadi..

Dak Adik bertanya kepadaku:
'Ibu nak tanya satu soalan boleh ibu..?'
'Apa dia..' Jawabku.
'Kenapa Ibu tak bagi Babah kahwin dua..?'
😳🤔 Pergghhh.. soalan tajam menikam..

Respond Babah dia..
Boleh shake hand pulak dekat dak Adik sambil tergelak besar..


Haila Adik..
Nasib baiklah ibu dah selamat berhentikan kereta kat depan kedai makan ni dan nasib baiklah selera ibu tak terjejas nak supper tadi dik. Kalau ibu kau ni sentap, semua berlapar tak makan tadi dik sebab dan dan tu je ibu terus pandu kereta balik rumah.


StatusHati: Masih lagi dalam mood Cuti Sakit..


9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

semoga dipermudahkan

HeNRieTTa JoSe said...

moga cepat sembuh....alamak soalan adik...

norhidana miswan said...

amboi dak adik, ko geng ngn babah ko ek dik... ada hati nk mak dua, nnti pengsan ko kene dera ngn mak no 2 tau hehehehhehe

Nizam.Ariff said...

Pertanyaan ikhlas seorang anak....hahaha

Norhayati Mohd Isa said...

Soalan makan hati tu Aiza hahhaa..
Baba suka lah ye..
Ada yg menyokong..
Ko tak tahu dek nasib ada mak no 2 ni..
Bukan mama aje makan hati..
Dgn ko ko sekali makan hati nanti hihihi..

Syafakillah Aiza..

Husein Rider said...

haha... boleh pulak tnya soalan mcm tu.

Blogwalking kejap kat sini. Jemput join segmen saya. Ada hadiah misteri utk dimenangi.
http://huseinrider.blogspot.my/2016/12/segmen-pray-4-aleppo-by-husein-rider.html

idzwa kamaruddin said...

hehehe soalan mencabar nie!

BTS said...

anak sejujur jujurnya...

adianiez AIDA said...

hamboi soalan dia !!!
ha ha ha ha :)
bijak.. bijak...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...