Followers Remaja Purba

Wednesday, January 23, 2013

Kisah keluarga kecik aku..


  • Nak borak pasal apa ye..?
  • eeemmm..

  • Dak Kakak.. ---> sentiasa rasa tak puas hati kerana dari pagi sampai malam dia tak dapat rehat..
  • Pagi sekolah.. petang sekolah.. malam buat kerja sekolah..
  • Esoknya pagi-pagi dah kena bangun.. rutin harian yang dia kena tempuh sepanjang musim persekolahan..
  • Waktu pagi nak bangun tidur je susah nak kejutkan.. lepas tu ok dah..

  • Dak Adik.. ---> 'Ibu.. babah tak balik ke..?'
  • Soalan yang sama akan ditanya pada setiap hari..
  • Kenapa..?
  • Bila babah dia ada.. waktu pagi mesti meragam mintak babah dia hantarkan ke sekolah..
  • Kesian kat dia dan kesian jugak kat babah dia.. penat outstation tak hilang lagi.. tapi dak Adik bukan kira.. tak makan pujuk..

  • Dak Nuha.. ---> Dah semakin pandai.. mesti merengek tak nak tinggal kat rumah pengasuh..
  • Tapi rengek dia.. rengek gediklah.. kejap je.. pastu ok dah..
  • Badan semangat.. terbaru.. berat dia hampir menyamai berat beras 10kg.. sampaikan doctor kat hospital geram sambil pegang pehanya yang gebu itu..

  • Hubby.. ---> Outstation lagi.. hari ni ke Utara..
  • Aku.. ---> Seperti yang dimaklumkan sebelum ini.. InsyaAllah bermula Februari nanti, aku akan cuba berblog seperti sebelum ini.
  • Kesibukan melanda membatasi segalanya..



13 comments:

Anum said...

bznya ek

Namee Roslan said...

hehe. seronoknya dah ada 3 kids dah. :)

Hasrina said...

hope one day i ada family mcm u bestt

QueeN TerataI said...

kisah keluarga kecik msg2 dgn rutin msg2kan.. anak2 yg dah sekolah tu mst merungutla... jgn kata dak kakak.. dak Ammar pun dah pandai ckp 'Ammar taknak g school la ummi.. ammar penat.. nak rehat.."

adoii pengsan ummi dengar bila dia ckp mcm tu...

anak2 sekali sekala nk bermanja la dgn ayah dia tu.. biasala tu kan.. nk buat mcm mana.. ;)

dak nuha.. haihhh.. geram.. bila la bole jmp lgkan?

faraherda.razalan said...

Aduh...sy lak yg rs penat. Sbr ya? Jgn push badan sgt. Nanti sakkit, semua benda tergendala.

izfanora said...

wow.. macam sinopsis pulak kan.. :)

Asyifa Mustaffa said...

mcm2 alkisahnya.....:-)

Daddy Ziyyad said...

mmg penat woooo...saya teringat zaman saya kecik2..pagi gi sekolah kebangsaan..petang sekolah agama...malam buat homework...hahaha

Kakzakie said...

Kelihatan keluarga kecik tapi bila lihat putaran yg kena lalui busy tak terkata kan..

Kesuma Angsana said...

duduk serumah tapi mcm cerita ye

azieazah said...

Nanti kalu masing-masing dah besar duduk asrama ker... kompom la sunyi pulakkkk...

Munnafendy said...

sy dlu masa skolah rendah tak kenal erti homework pun.haha...klau ada keje skolah buat gitu2 je dh siap tgk tv! mak pun takde lah strict sgt 24jam kena bkepit ngn buku..bgn pagi ttp liat lah sbb tgk tv smpai tgh mlm..pastu kena bebel potpet3.. :D

Hidayah said...

dayah gelak sorang sekarang..

"kita serupa"

harap harap menjelang febuari boleh blogging macam dulu...

tapi dalam hati tetap ragu ragu..

entah boleh entah tidak..

*sebok hal sekolah anak,hal rumahtangga hal kerja = lebih syok rehat kalau ada masa..

hehe..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...