Followers Remaja Purba

Tuesday, December 10, 2019

Low Class 😕


Peranan hati sangat penting kerana ia akan menjadi cermin kepada diri bila ada niat di dalam hati dan dizahirkan melalui anggota badan. Jadi, kalau takde perkara yang berfaedah nak cakap, lebih baik diam sebab ia boleh memakan diri sendiri.

Kalau nombor 18 dan 19 itu boleh berkata-kata..

'Apa salah aku..?'
'Low Class sangat ke aku..?'
'Kenapa bukan nombor lain yang diganggu..?'
'Kenapa mesti aku..?'

Kita hidup di atas dunia ni takde yang low class atau high class kerana kita semua sama di sisiNYA. Hanya taqwa sahaja yang membezakan antara kita dan tiada siapa yang dapat menentukan tahap ketaqwaan seseorang melainkanNYA.

StatusHati:
Berkata bila perlu, bila kata-kata dah terlepas dari bibir, sukar untuk dimaafkan. Berhati-hatilah..

7 comments:

Zaza Abdul Latif said...

Sebabkan Ustaz Farhan tu, tak pasal2 18 & 19 jadi mangsa satu malaysia.. hehehe. Apa2 pun perbuatan kita, mst kena ada batasannya.. InshaAllah semuanya akan jadi positive. InshaAllah

norhidana said...

yang berkenaan kes 18 , 19 tu sebenarnya low last, si daki tuh

Anum said...

SINGGAH PAGI SELASA

insan marhaen said...

saya baca je isu itu. tak ambil kisah punisu tu. lebih baik viralkan yang baik baik dan menguntungkan hati...

Umi Nazrah said...

viral terus nombor 18 19 ni :D

Kancil 8349 said...

dah jadi viral pasal nombor tu...nasib bukan angka 7... sebab angka lapan dan sembilan bersifat sederhana dan bertanggungjawab... kejap je tu

Azhafizah MN said...

fenomena sangat 18 19 tu. Dah boleh move on rasanya.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...