Followers Remaja Purba

Monday, December 3, 2018

Jemputan dari Dato Zaki dan Datin Azilah a.k.a Makchaq


01 Disember 2018 - Hari Sabtu

Tercatat di sini.. kali kedua aku menghadirkan diri ke Majlis Perkahwinan anak kepada Dato' Zaki dan Datin Azilah a.k.a Makchaq. Kali pertama di SINI..

Percayalah.. kalau aku tak pergi, bersedialah dengan jawapan. Kalau masa tu ada urusan lain, mohon batalkan.. hehehe..

OK, kembali kepada tajuk utama..


Menghampiri ke persimpangan masuk kawasan perumahan Makchaq.
Berdebar-debar dah rasa masa ni.



Ruang hadapan rumah Makchaq..


Bila dah nampak Makchaq..
Soalan pertama 'Beria-ia tanya tema warna apa tapi dia tak pakai pun warna sama.' Adeh.. ni memang dah dijangka akan kena. 'Baju warna tu dah tak muat.' Hanya mampu jawab dalam hati.. 🤣🤣🤣

Soalan kedua 'Mana camera, bukan kata nak bawa camera ke?'
Ok.. part ni aku terus terdiam. Memang nyata silap aku. Camera tengah ada masalah dan silap aku tak maklumkan awal. Mohon maaf ye Makchaq. Ok, promise.. untuk majlis akan datang saya bawa.. 😉


Selamat Pengantin Baru buat Nurul Ain Syuhadah dan pasangan Nazrul Nizam.
Moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.


Menu sedap..


 Menu dari Sri Aji Caterer..
Segan nak ambil gambar sebab terasa aku sorang je yang beria ambil gambar makanan..


 Cendol Bilal..

Masa makan nasi dak Nuha dah merengek nakkan cendol ni dan pujuk tunggu lepas makan nasi baru makan cendol ye. Nasib baik dia tak meragam. En. Hubby cakap sedap cendolnya, aku langsung tak dan nak merasa gara-gara dok sibuk ambil gambar. 'Itu baru guna telefon, kalau guna camera mahu ibu kau tak makan tu.'

Boleh contact person di atas..


 Popia Basah special..
Terlupa nak ambil card.. adeh..


 Char Koay Teow.. yang ini aku 'malas' nak beratur untuk try cuba rasa test..
Tukang masak tu pun tak dan nak rehat aku rasa, bertabahlah ye dik..
Dah pernah lalui keadaan tu dulu.. hehehe..


Rojak buah, Teh Tarik, Kacang Hijau dan buah-buahan..


Makchaq dan Pakchaq yang sentiasa ceria..


Nampak Makchaq makin comel tapi pasaipa MakBudak makin hilang #PerasanSlim 🤣🤣


Ikutkan hati nak berlama-lamaan di rumah Makchaq tapi apakan daya ada urusan lain perlu diuruskan. Terima kasih buat Makchaq dan Pakchaq di atas jemputan tersebut.


Sebelum balik soalan bonus dari Pakchaq..  'Bila nak masak kambing dekat sini..?' eerrr... dan sepanjang perjalanan balik dok memikirkan tarikh yang sesuai.. 'Call Makchaq tanya bila Makchaq free sebelum masuk tahun baru nanti..'  pesan en. Hubby.. dan jeng jeng jeng.. hehehe..



StatusHati: Layan PASKAL di hujung minggu..



2 comments:

Kakcik Nur said...

Terserlah gaya Datin Makchaq di majlis ini....semakin comel dia... :)

Ha... makan kambing jangan tak ajak tau...lalala

norhidana miswan said...

wahhh bestnya menu tu kak.... pelbagai, rambang mata n anak tekak

nsb la akak tak bwk kamera yek, klu tak sempat tgk makanan jelah sambil telan liur sbb tak dan mkn hehehhe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...