Followers Remaja Purba

Friday, October 20, 2017

Teringin nak masuk wad..


Kisah pagi tadi di Hospital:

Berdebar-debarnya aku rasa.
Kes yang hampir sama dua tahun lepas berkaitan dak Adik. Moga kali ni bukan ulangan kes tersebut. Ku bawa dak Adik sebab bengkak kelenjar di leher dan check sekali tonsil dia.

Tengok dak Adik rileks je.. #MakBudak risau lebih.. #Babah dia cool malah sempat jumpa borak dengan member dia..

Dak Adik boleh selamba cakap:
'Teringin nak masuk wad..'

🤣🤣🤣  Ibu dia sikit punya risau, dia boleh cakap macam tu..


Selepas pemeriksaan oleh Dr. Sarmad, Pakar Klinikal, ENT ke atas dak Adik termasuk memasukkan camera ke dalam rongga hidung, beliau memaklumkan ada infection yang menyebabkan bengkak kelenjar. Lebih kurang macam itulah.

Andai dalam masa dua minggu keadaan dak Adik makin teruk, beliau minta datang terus ke ENT dan akan buat prosedur berkaitan dekat dak Adik. Kalau tak.. next appointment datang lagi dua minggu untuk pemeriksaan seterusnya.


StatusHati: Susah hati bila anak-anak tidak sihat.


4 comments:

Julia Tarmidi said...

hahah bole lak dia teringin nak masuk wad.. masuk wad la paling tak best huhu

Julia Tarmidi said...

btw nak ajak awk join GA saya, anda dijemput! :D

http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Teman kalau anak tak sihat, selepas 3 hari pegi klinik anak tak sembuh, teman akan repeat semula untuk doc buat pemeriksaan lanjut... anak-anak kecil nie tak boleh di biarkan dalam keadaan tidak sihat tanpa di pantau... penyakit zaman sekarang nie, lain macam sket...

hainom OKje said...

Moga dak adik sembuh sepenuhnya....Aduh dak adik, wadlah yg aunty seram nak dengar tau

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...