Followers Remaja Purba

Monday, October 30, 2017

Disebalik kereta tersadai di Bengkel


Kisah ni dah lama.. penghujung September yang lepas.


Lama awek Hubby ni tersadai di ICU kerana masalah kesihatan. Ada cerita disebaliknya di mana setelah sekian lama beraksi seperti 'kereta lumba', dah tiba rasanya untuk slow down dari aksi yang orang tengok 'gilalah dia ni..'

Dipendekkan cerita, ada seorang pemilik kereta ni pada awalnya bersetuju untuk swipe enjin keretanya tapi at the end bila dah bersedia nak tukar, dia tak nak pulak. Hanya disebabkan beliau perlu tambah duit, itu yang dia tak nak.

Ok.. tak nak takpe.. kami takde masalah.. dan kesudahan ceritanya.. rasa nak sujud syukur sebab lepas isu tak nak tukar tu, enjin pemilik kereta tu bermasalah. Fuh... nasib baik beb! Kalau tak.. rabak duit.

Dalam masa yang sama.. tak lupa buat my SIL kerana meminjamkan sebuah kereta untuk kegunaan adikmu, en. Hubby. Jasamu amat kuhargai. Terima kasih yang tak terhingga.



Kereta je kecik tapi awek dalamnya besar ya amat.. kahkahkah..



Bila tengok awek Hubby dah segar lepas dimandikan, aku pulak nak bergeselan dengan ia. Maka, peluang yang ada jangan dilepaskan. Test on d road.



StatusHati: Kereta kesayangan.. 😗😗😗



5 comments:

SalbiahM said...

Ada hikmahnya tak jadi tukar..

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Hehehehe... kecil dan berkuasa...

Norelannie said...

Hi, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

norhidana miswan said...

kecik2 cili api kak... nk nyelit senang, nk paking pun senang jgk

ewanthology said...

senang nak cilok2

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...