Followers Remaja Purba

Wednesday, February 15, 2017

Lama tak balik kampung..


Rindu dengan kampung..
Andai ada peluang nak menetap terus di kampung..
Tak larat nak hadap kesesakan jalanraya yang menyeksakan..
Moga peluang tersebut akan tiba suatu hari nanti..
InsyaAllah.. Aamiin..


Sebahagian kecil kenangan yang ada..

Pasar Pulau Sebang, Tampin, Negeri Sembilan..
Bertahun lamanya aku dah tak singgah pasar ni..


Freeport A'Famosa Outlet (FAO).
Hanya buat lintas hormat je masa ni..
Takpe.. lain kali aku singgah. Laluan balik kampung je kot..


Cendol Bakar di Simpang Empat, Alor Gajah, Melaka.
Sekadar nak merasa..


Melaka dah lama amalkan..
Selangor baru buat.. kecoh sampai masuk media massa..



StatusHati: Rindu zaman kanak-kanak purba dulu..


8 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

rindu kampung juga....

LYAfrina said...

Yelaaa.. Byk2 tmpat pergi..kg halaman jg y dirindui..xpelah..demi tuntutan kerja n mcari rzeki kan.. Manatau dh bersara nanti leh mnetap d kg halaman. Lya bnasib baik sbb still menetap kt tmpat mbesar ni.. Rsai rindu time zmn study dlu j la..

Hehe.. Trg bila plok nak folow?

norhidana miswan said...

balik la kg kak, dekat je tuh... msti best kalu dpt balik kg kn... rasa mcm nk pg semua2 tempat tu kan

mmg pun psl yg polisterin tuh, ngn beg plastik tu takde masalah lah, bkn ssh pun... tp saja di bsr2kan nk burukkn selangor

Ibu Lala said...

Memang rindu zaman remaja purba. Tak payah banyak pikir macam sekarang.

idzwa kamaruddin said...

balik kampung puas makan la ;)

Nour Adieb said...

best kan suasana di kampung 😄 bnyk yg boleh dibuat kat kampung, x blh dibuat kat bandar

Kira Sakura said...

kalau kira pulak taknak balik duduk kampong. sebab kampong dedua pun sesak dengan jammed. duduk Kedah ni rasa aman lagi. makan sedap. murah. tak jammed (kecuali bulan puasa) bak kata memang aman damai sgt lah hihihi

Cikna said...

FOA tu pun cikna smpt lalu baru ni, laki dh jnji next time singgah sini lak so kena kumpul la kan...;-)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...