Followers Remaja Purba

Friday, February 17, 2017

Bukan senang nak cari Pengasuh anak yang serasi


Pengalaman bertukar pengasuh pasti meninggalkan kesan sama ada dari sudut positif mahupun negatif. Bukan senang nak cari pengasuh anak yang serasi dan tidak mendatangkan masalah besar dalam hubungan untuk jangka masa panjang.

Aku tak pernah ada pengalaman menghantar anak ke taska/nursery. Setakat acah-acah nak hantar tu adalah tapi tak pernah berjaya pun. Aku lebih selesa hantar ke rumah orang. Lebih-lebih lagi bila orang tu hanya jaga anak-anak aku je, memang heaven rasanya. Walau kini dah bertukar pengasuh, namun hubungan tak pernah putus.. saling berhubungan walau tak sekerap mana..


Kisah pagi tadi..

Rindu pada air tangan nenek a.k.a pengasuh lama anak-anak..



'Nenek garang.. atok tak..'
Jangan kata anak-anak, aku pun kena marah @ bebel dengan nenek.. ekekeke..


Buat nenek dan atok..
Moga dimurahkan rezeki, sihat dan kuat dalam menjalani rutin harian serta tak pernah jemu dan bosan melayan kerenah aku dan anak-anak.

 
StatusHati: What you don't know won't hurt you..


10 comments:

Kakzakie Purvit said...

Garang nenek tu sebab sayang
Kalau tak buat salah dia tak akan marah punya.

Siti Rohaida Yusof said...

betul la.sy pun suka hantar rumah orang...

norhidana miswan said...

btl tuh kak, kadang blh rapat mcm family kite betul...

Nurfaezah Abdullah said...

dah mcm grandparents anak2 akak lak hehe

Abam Kie said...

3 anak yg pertama antar ke nurseri manakala yg bongsu ni antar kpd pengasuh. siap 2 org lagi tu nak jaga baby saya tu..
abam kie folo sini ye? no 903. TQ.

Nour Adieb said...

parents sy keja, jd dorg upah sorg kakak 👩 ni jaga kami masa kecik dulu. ntah camna dia lalai x sedar adik sy jatuh tangga 😠. masa adik lelaki lahir, kami pindah duk kampung. ada sorg nenek yg jaga dia 😄. jauh beza cara pjagaan nenek ngan kakak tu

Seorang Syed said...

Budak-budak ni once dia dah rapat dengan penjaga dia terus dia anggap macam keluarga dia dah. tu yang susah nak cari pengasuh baru tu kadang2. btw saya singgah sini dan follow ya :) jemput melawat blog saya jika berkelapangan.

husna zahidi said...

bukan senang nak percayakan org.. tp inshaAllah bila org letakkan kepercayaan tu pada kita, mestilah kita pon akan buat yg terbaik..:)

Mime MF said...

betul kan..susah nk dapat pengasuh yang serasi..kalau dpt memang beruntung sgt:)

Mar Mansor said...

memang betul..bukanmudah cari pengasuh anak..keserasian tu penting

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...