Followers Remaja Purba

Friday, July 1, 2016

Jumaat terakhir di bulan Ramadhan


Hari ini merupakan Jumaat terakhir di bulan Ramadhan sebelum tibanya Syawal. Ramadhan semakin menghampiri ke penghujung. Anak-anak semakin teruja nak balik kampung..

Persiapan raya kali ni..
Kuih raya..?
Aku 'tunjuk' je.. cuma takde beli berbalang-balang.. sekadar syarat je..

Baju raya..?
Alhamdulillah dah siap tempah.. tapi bila try cuba test terasa besar dan longgar. Bukan salah tailor tapi aku salahkan diri aku.. sape suruh #perasanSlim..

Beraya di mana..?
Anak-anak dah buat pilihan nak balik mana. Aku ikutkan je, janji dorang happy aku tak makan hati..


StatusHati: Apa yang pasti, satu apa pun aku tak kemas lagi.. 



4 comments:

Nooriah Abdullah said...

Salam aidilfitri dari kaknoor Aiza
Mmg bekemas utk balik raya sngt tk gemo bagi akak jugak, nasib baik ni packing nk balik umah sendiri hahah mmg semangt

Siqah Hussin said...

Selamat hari raya akak dan sekeluarga. Semoga selamat sampai ke destinasi kampung halaman. Tak kisah di mana asalkan kita happy :)

Mohon kemaafan di hari mulia ini ye :)

Pha Is said...

ramadhan dah kian beransur pergi..

Mummydearie said...

By the time saya baca entri ni, Ramadhan dah lama berlalu. Syawal pun dah tak nampak lagi. Yang penting raya tahun ni amatlah menggembirakan hati!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...