Followers Remaja Purba

Friday, June 11, 2021

Comot dan Keputusan Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2020


Sambungan dari SINI..

4 Jun 2021 (Jumaat) - WFH
Sudah beberapa hari en. Hubby bercerita mengenai seekor kucing 'menumpang kasih' di tempat kerja beliau. Kalau kucing bertuan, ia datang dan pergi sesuka hati tapi kucing nan seekor ni tak berganjak, kekal di situ tak ke mana-mana. 

Malam, lepas Maghrib, en. Hubby bawa balik kucing tersebut dan terus mandikan ia sebab comot dan kotor. Kemudian kami biarkan ia berehat di cage sementara dak Oyen.

5 Jun 2021 (Sabtu)
Kucing yang en. Hubby bawa balik semalamnya, aku namakan Comot. Nampak tak sihat (batuk + selesema) dan pasif tapi masih boleh makan dan minum dengan baik. Bila aku perhatikan cara ia makan tak sama seperti dak Oyen. Rupanya gigi taring kiri sebelah bawah tiada. Patutlah ia macam susah nak kunyah makanan yang kami sediakan. 

Nama: Comot
Jantina: Betina
Asal: ...
Di sini ia tidur tanpa gangguan - antara favourite spot si Comot

Dak Oyen?
Bukan jenis kaki gaduh. Setakat ni kedua-duanya well behave, mungkin sebab si Comot tak sihat + kucing betina kot. 

8 Jun 2021 (Selasa) - WFH
Tidak dapat pelepasan untuk hadir ke tempat kerja kerana kuota sedia ada telah penuh.

9 Jun 2021 (Rabu) - WFH
Percubaan kali kedua juga tidak berjaya memandangkan justifikasi tugas aku boleh diserahkan pada wakil unit aku yang hadir bertugas di tempat kerja.

10 Jun 2021 (Khamis) - WFH
Tak perlu percubaan kali ketiga, semuanya telah diputuskan dan aku telah memaklumkan kepada mereka yang berkenaan. Mohon tunggu selepas total lockdown atau sehingga aku mendapat kebenaran hadir bertugas di tempat kerja.

========================================

Hari ini - 10 JUN 2021 (Khamis)

Sepanjang tahun 2020, sesi persekolahan melalui kaedah Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) lebih banyak digunakan dari sesi pembelajaran secara bersemuka. Di sini sejarah tercipta bila mana pelajar yang mengambil peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2020 ketika mereka berusia 18 tahun. Kertas peperiksaan pula disemak secara online oleh semua pemeriksa kertas soalan.

Simpan sini sebagai kenangan:
SPM 2019 - anak sulung mySIL 
SPM 2020 - anak kedua mySIL 
SPM 2021 - anak sulung #MakBudak
Adakah sejarah #SPM2020 akan berulang lagi pada tahun ini?

TAHNIAH buat myAnakFruit - Nur Arissa Sofea di atas keputusan SPM 2020 yang membanggakan itu. MySIL dah lega, dah dapat keputusan peperiksaan SPM anaknya, lepas ni turn dak Kakak pulak. Doa ibu mengiringimu Kakak, sama juga buat dak Adik dan dak Nuha.

#RemajaPurba: Moga si Comot cepat sembuh hendakNYA.

1 comment:

uncle gedek said...

Kenapa Asal Comot dot dot dot pulak?

Asal kayangan ke...?

heheheh

Ingatan Purba

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...