Followers Remaja Purba

Wednesday, July 24, 2019

@@@ KILL IT - Korean Drama (2019)





Drama bersiri Korea berbentuk thriller iaitu Kill It antara drama yang aku tonton tiada adegan first kiss, ciuman ala-ala omputih tu seperti contoh yang di SINI.. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. Drama sebanyak 12 episode ini mula ditayangkan pada 23 Mac 2019. Drama yang tidak membuatkan detak jantung aku bergerak laju, smooth je kisahnya.


SYNOPSIS:
Tiada siapa yang mengetahui identiti sebenar Kim Soo Hyun (Chang Ki Yong).
A complete mystery, he is a ghost, a shadow, a lethal whisper hired by individuals and organizations around the world to deal with problems that the only he is capable of dealing with. In between that, Do Hyun Jin (Nana), a tenacious detective whose external cold image hides an empathic soul. Using an effective combination of skills and instinct, Do Hyun Jin ends up working on a case that leads her directly to Kim Soo Hyun. Believing that he is the serial killer she seeks, Do Hyun Jin thoroughly investigates the identity and past of Kim Soo Hyun but what she finds shakes her to the bone. Now. bound by fate, they set out to solve the mystery that linked them years ago - di SINI.

MAIN CAST:
Jang Ki-yong as Kim So-hyun
Nana as Do Hyun-jin as Kang Seul-gi
Lee Jae-won as Ahn Philip
David Lee McInnis as Panvel






Episode akhir yang tragik


Walaupun tugasan yang terakhir berjaya dilaksanakan tapi dek kerana beliau adalah suspek utama dalam beberapa siri pembunuhan yang saling berkait, maka mati jua akhirnya. Cuma cara watak tersebut dimatikan tak boleh diterima akal dengan tembakan yang bertalu-talu ke arahnya. Pada aku cukup hanya dengan sekali tembakan pun dah ok, tak perlulah selagi ada peluru nak digunakan.

StatusHati: Tonton dulu baru tahu kisahnya.

4 comments:

Syaza said...

Jarang citer korea yang tak de cium2. Tabik ๐Ÿ˜

Sha Mohamed said...

Drama ini best.. ending je kureng sikit..

Suria Amanda said...

Kalau bab citer Korea ni i tgok dan memilih skit..x suka citer cintan cintun tu..suka citer yang aksi2 macam citer2 polis..hahaha

Kuazue Mohamad said...

huwaa.. cik azue tamo terjebak menonton..cukup lah tertengok cerita medical series korea dan yg terakhir cik azue tgk cerita my grand apa tah .. cerita fairy tu yg juai kopi kat cafe uni.. huwaaa.. tanak terjebak...sat g addicted parah

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...