Followers Remaja Purba

Tuesday, April 24, 2018

Perubahan pada Jalan Yong Shook Lin, Petaling Jaya


Kisah lama menggamit memori

Proses penukaran permukaan jalan di Jalan Yong Shook Lin, Petaling Jaya


Pihak Majlis Bandaraya Petaling Jaya telah melaksanakan pelan baru yang melibatkan Jalan Sultan, Jalan Barat, Jalan Utara, Jalan Timur dan Jalan Yong Shook Lin untuk sistem trafik sehala.



Sumber en. Google


Perubahan ini turut melibatkan perubahan besar yang pada awalnya aku rasa menyusahkan dengan menjadikan jalan tersebut menjadi jalan sehala. Pada yang pernah atau kali pertama melalui kawasan tersebut pasti akan 'tersesat' dan hilang arah sekejap dan aku sendiri pernah terkena terlajak arah.. haa.. amik sepusingan kena pusing, walhal di kawasan itulah aku berurusan setiap hari.




Perubahan besar dibuat..


Inilah hasilnya.


Kenapa nak bercerita mengenai tempat ini yang pada umumnya dah mengetahui laluan trafik kawasan berkenaan..?
Sebak pula tiba-tiba. Banyak kenangan di sini, dari zaman berjalan kaki naik bas, naik teksi, naik motor, naik kereta -  baru la ni nampak perubahan berskala besar dibuat.

Sebenarnya.. aku rindukan suasana tempat ni. Bukan mudah untuk aku nak beralih arah. Bukan mudah nak terima perubahan dan bukan mudah untuk aku pergi jauh meninggalkan kawasan ini. Sedih tapi bak kata orang kampung sebelah kampung aku 'life must go on..'



StatusHati: Hampir sebulan dah aku berpisah dengan PJ New Town ni..



5 comments:

Normi Nieza said...

wah..cantiknya jln dia..:)

norhidana miswan said...

nengok kt plan jln tu, mcm nk nngis pulak... ssh jgk jd jln sehala tuh, jauh jgk nk musing klu dh terslh jln huhuhu

Ann Ishak said...

perh, jauh jugak nak pusing kalau terlepas simpang ni :D

Nor Azimah said...

Takpe nnt pelan2 biasalah tu.

Dunia Zumal said...

Zumal yang jarang pergi confirm sesat gini...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...