Followers Remaja Purba

Tuesday, December 19, 2017

Disebalik Kenangan #MQARun 2017



Kisah dah lama berlalu tapi..

Tarikh: 11 November 2017 (Sabtu)
Tempat: Bangunan Mercu MQA, Cyberjaya


#MQARun 2017



Kali pertama aku bawa dak Nuha menyertai program sebegini dan aku tak jelaskan pun ada dak Nuha program apa sebenarnya. Punya semangat dan teruja reaksi dia bila aku kata nak pergi tempat kerja auntie Zai di Cyberjaya. Pukul 6:30 am kami sampai di lokasi kejadian, Cyberjaya.


Mood nak bergambar belum ada lagi masa ni..


Aku join Fun Run 5km je..



 
Belon dan budak-budak tak boleh dipisahkan..


Haruslah bergambar


Bergambar sebelum acara dimulakan


Dah mula penat..




tapi masih boleh tersenyum lagi masa ni..


Cubaan memujuk dak Nuha


 Sambil berjalan sambil pujuk dak Nuha.. 'sampai dekat garisan penamat nanti kite beli KFC dengan ice cream Magnum ye.' - dalam usaha memujuk melayan kerenah dia sepanjang 5km. Ingat dekat rupanya boleh tahan jugaklah.. yang nampak jauh tu sebab melayan kerenah tak berapa tantrum dak Nuha ni je..

Dak Nuha yang dah kepenatan



Dukungan kali pertama


Dukung..?
Gigih Mak Budak dukung dia sambil pujuk 'sikit lagi nak sampai'.. 'dah tak jauh dah'. Bagi semangat jangan dia meragam sepanjang jalan.. 5km kot.. 🤗😀


Bekas CEO MQA berbaju merah bersama Dato' QSR Brands berbaju kuning


Menteri Pendidikan Tinggi -YB Dato' Seri Idris Jusoh



Gaya #MakBudak dukung dak Nuha ketika menghampiri garisan penamat.


Nampak gaya macam santai walhal jalan tu naik bukit + dak Nuha bukan ringan.. 🤣🤣🤣 dan syukur aku pakai NurSajat (yang sepatutnya aku kena pakai back braces).. tu yang nampak macam gagah waktu dukung dia walhal tak sedar diri ada penyakit sakit pinggang


Dah selesai barulah ada mood nak bergambar


Bersama salah seorang peserta yang terlibat..


Medal hasil berjalan kaki sejauh 5km sambil sesekali dukung dak Nuha..


QSR Brands (M) Holding Sdn Bhd is Gold Sponsor for MQA RUN 2017


Dato' QSR sendiri yang menyerahkan ayam KFC pada dak Nuha


DAN..

Sebelum balik bergambar kenangan dengan peserta kategori 15km (baju biru) dan Dato' QSR berbaju kuning.




StatusHati: Yeaahhaaa... malam ni balik kampung.. nak jumpa dak Nuha..


2 comments:

Mummydearie said...

Larat juga ya you mendukung Dak Nuha sambil-sambil berjalan tu. Kalau I dah lama pancit. Kira hebat juga Dak Nuha, tamat 5km run walaupun ibu dukungkan. Yang penting dapat KFC!

Dunia Zumal said...

Sempoi boleh join program sefamili camtu...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...