Followers Remaja Purba

Thursday, December 13, 2012

Percutian di Cameron Highlands..



Highway sesak sebab adanya camera EAS tu..
Cuba kalau takde..


Cuaca petang semasa kami baru sampai.. panas tapi berangin..
Syukur tak hujan sepanjang kami di sana..
cuma perjalanan balik turun arah Tapah, hujan lebat..
 
Tempat penginapan kami di Country Lodge belakang Balai Bomba Brinchang..
Memang aku pilih tempat penginapan yang dekat dengan pasar malam Brinchang..
Jalan kaki je.. kalau naik kereta.. nangis jawabnya.. sesak teramat..
 
Signal WiFi dalam apartment kitorang tak bagus sebab very poor sampai takleh nak online langsung..
 
Nak kata tak sejuk.. tipulah.. berdiri kat balkoni lama-lama pun aku tak sanggup.. sejuk tapak kaki aku..
 
 
Cahaya matahari baru keluar..
Awal pagi aku dah gedik santai kat balkoni apartment sambil layan pemandangan waktu pagi..
Pagi-pagi dah ada yang santai menghirup suhu sejuk dingin pagi..
 
Aku..? Tengok dari atas jelah sambil picit tekan hadiah 'in advance' dari hubby..
 
Motif..?
Banyak gambar aku tak dapat nak kongsikan sebab ada kejadian yang buat aku ngilu perut berlaku beberapa jam sebelum kami balik..
 
 
to be continue..
 
 
 
psstt: Tak dapat nak online bila dak Nuha turut sama nak gedik manja dengan lappy ku ini..


16 comments:

Rozita said...

bestnya...bila nak gi lagi CH ni.. time cuti sekolah memang jem... kami gi hari biasa santai je..

Mohd Lokman Bin Ramli said...

bestnya.

Faris Adli said...

EAS atau AES? sudar tukar ka? hahaha

Asyifa Mustaffa said...

Kami bru p ari selasa tadi....:)

Rai Ourkizuna said...

kejadian apakah itu kak? teruja nak tau..haha..

Kakcik Nur said...

Alamak! apakah kejadian itu? Kongsikanlah...

Anum said...

syoknya cuti2

Dhya Surya said...

tempat yang syok...=)

Goh LinLin said...

looks wonderful. been years since I've gone

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wuuu terasa kesejukannya..dulu sy gi stay dekat equatorial..mmg tejukkkk sgt..

Munnafendy said...

ahaaaaa dpt DSLR ekkkkkkkkkkkk

Tinta Lana said...

Salam.

Hehehe, menanti akk upload gmbr bnyk2 >_< rindu nak pi lgi cameron hglnd ni :)

Fendy said...

rasa nak pergi lagi je cameron...lama dah xpergi...

Cinta hazanis said...

yg penting cameron highlnd best. :)

BOBOayeeN said...

bestnya...

kay_are said...

aes tu memang menyusahkan.. tambah kat area dekat2 bidor had maksima laju 60km sejam je.. sabar je r.. ish ish.. lame dah tak sampai cameron highland tu..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...