Followers Remaja Purba

Tuesday, March 8, 2011

Jelajah Blog Kategori IBU



Kepada yang berminat: Panduan di sini.


Secara ringkas:
Dah bergelar ibu sejak September 2004 dan kini telah mempunyai sepasang anak kakak Irah dan MQA. Cadang2 nak tambah lagi tapi belum bersedia buat masa ni.

Kenangan manis:
Melihat anak2 membesar di depan mata, menambah keterujaan mengandungkan mereka berdua dan pertama kali menjadi seorang ibu. Seronok dengan keletah anak-anak membesar di depan mata.

Kenangan pahit:
----> di sini adalah punca mengapa terbinanya blog ini, memang pahit nak dikenang, pahit lagi nak ditelan.


Kata-kata khas buat si suami:
Terima kasih atas segalanya bang tapi bab nak tambah lagi sorang tu kita KIV dulu ye.


Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana ..
kepada anak-anakku: sayangilah ibu dan babah, kakak jangan gaduh-gaduh dengan adik ye, adik ada sorang je....
dan buat anak-anak yang berada di luar sana: zaman sekarang memang banyak cabaran, silap langkah punah masa depan, jangan merungut bila ibubapa membebel marahkan anda tapi ajak ibubapa bincang apa masalah yang anda sedang hadapi agar mereka faham kenapa anda memberontak dalam diam.

Harapan kepada anak:
Moga kakak dan adik berusaha untuk memajukan diri mencapai apa yang dihajati, jangan terlalu bergantung harap kepada ibu dan babah ye.


Buat anak gadis di luar sana:
Paling penting jaga kehormatan diri, jangan teramat mudah mempercayai kata-kata lelaki, sayangi dan jagalah ibubapa anda.

28 comments:

MamaEma said...

terima kasih...datang bertandang utk membalas kunjungan..

faztee said...

bls kunjungan..tqvm suid jenguk..moga kite mnejadi ibu yg hebat!

ariana's said...

Salam kenal..n follow. Membalas kunjungan.. Moga kita berjaya sebagai ibu cemerlang, dunia akhirat..

Mamaleesya said...

berkunjung balas. Salam kenal. Semoga menjadi ibu kebanggaan keluarga.

http://diarialeesya.blogspot.com

aizamia3 said...

terima kasih sudi singgah, seronok BW blog2 ibu dan macam2 cerita ada untuk dikongsi..

mama maman said...

salam kenal... dtg membalas kunjungan.... sharing is caring..:)

http://mamayana10.blogspot.com

al_hakim said...

semoga berbahagia di samping keluarga tercinta..=)

Mama Likha said...

salam kenal dan kunjung balas :)

wlupun tk smpat join, kita blh berkenal-kenalan :)

nur said...

nasihat yang baik utk anak2 gadis..
Jemput join GIVEAWAY :ALL IN ONE

...mommy jue... said...

seronokkan jadi ibu? kadang2 tu pening juga melayan karenah anak-anak tapi itulah hiburan kita masa suka duka.....

aizamia3 said...

betul2, berterima kasih pd abg ben perkenalkan segmen ni, boleh kenal2 dengan para ibu di luar sana yang berblog, nnti nak BW lg blog2 dorang...

~~@lyci@~~ said...

salam..tq singgah blog alycia.. seronokkan ada segmen ibu2 camni ;)

cik ayin said...

singgah..datang dari belog BA :)

ayin masliza said...

Saya membalas kunjungan.. terima kasih singgah ke blog saya... saya juga follow sini...

Warna Warni Kehidupan said...

seronok jugak baca pengalaman ibu2 ni ye..

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 jelajah blog;)
slm perkenalan,
blog apisv2

mas.saari said...

singgah dari segmen abg ben
semoga menjadi ibu yang tabah dan sabar dalam membesarkan anak2..

Fuuyooh said...

assalamualaikum...
kali pertama singgah cni..
salam kenal, dtg dr blog abg ben :-)..

Diari-Selebriti-Mama said...

singgah dari segmen BA.
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
kls pun KIV jugak.he3
jemput ziarah blog http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

aizamia3 said...

terima kasih rakan2, masih sedang buat BW, amik masa sikit nak jelajah terjah...

Rozita said...

singgah dr jelaljah blog en ben...
dah follow ye..

rizaros said...

salam pkenalan.. datang dari blog abg ben :)
jom follow sy jgak, untuk smangat berblog n kongsi info ttg mommy..hehehe..
rizaros.blogspot.com

Lulu caldina said...

Tahniah kerana menjadi seorang ibu...
semoga memiliki anak yang solehah dan berjaya...

Umie a'iesya said...

hye...
salam kenal ye...'
moga dimudahkan dalam semua hal..
Allah comes first!
;-)

aizamia3 said...

memang patut rasanye berterima kasih pd abg ben, dari dia kita dapat mengenali satu sama lain walaupun di dunia maya... salam perkenalan buat semua...

luckylizan said...

selamat berkenalan aizamia, dah follow, jom tukar2 link yuk. dapat kita sesama share info tentang ibu2. Apa lah cerita pahit di sebalik terbinanya blog ni ya.. tu la kadang2 benda2 pahit maung ni malas nak dikenang2kan..?

aizamia3 said...

Luckylizan mmg taknak kenang kalau boleh tapi tetap dah jadi sejarah, entry dari awal terbinanya blog ada kisah sebaliknya. Nnti saya BW dan terjah ye sbb serius geram teramat dgn line ni la ni...

humayraa said...

Hai aizamia..Salam ziarah, dr blog Bro Ben..

:)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...