Followers Remaja Purba

Wednesday, October 30, 2019

Stress Kerja?


Ketika hampir sebulan aku masih belum sembuh dari penyakit di SINI.. tiba-tiba..

'Awak tak happy ke duduk bahagian ni? Stress kerja ke?'


Jujurnya memang aku stress TAPI bukan kerana berada di dalam bahagian tersebut, ianya lebih kepada jauhnya tanah jajahan baru ni. Stress aku rasakan hingga 'tertekan' keyboard di sini meluah rasa.

'Dah tahu sakit, buatlah cara sakit! Jangan dipedulikan hal tempat kerja tu. Hah! Kalau tak sayangkan diri tu, pergilah kerja.' Ini pasti berlaku tiap aku aku suarakan untuk ke tempat kerja.

StatusHati: Masih belum sembuh.

8 comments:

norhidana said...

bila jarak rumah dan opis terlalu jauh, kita jadi dah tak seronok kan kak...
sabar lah kak... moga akan akan penyelesaian nya

Zaza Abdul Latif said...

ye betul tu.. kalau persekitaran kerja tak best, automatic kita jadi down kannn... hwaaaaa tak suka perasaan tu :'(

Warisan Petani said...

Semoga ada jalan penyelesaiannya.

Han Hanni said...

Stress pasal keje memang boleh beratkan kepala. Nak g kerja pun bukan main liat lagi. Dulu sy stress kerja sbb handle customer. Now pindah keje lain baru rasa ok.
Semoga dipermudahkan urusan awk.

Kisah Tatie said...

semoga hati sembuh dengan cepat

Orchid Puteh said...

Tak suka jadi orang baru di tempat baru. Nak kena kenal ragam dan cara orang baru.. Semua nak kena mula semula..

m.u.l.a.n said...

Stay sweet and stay tough sista...

Azian Elias said...

kuatkan semangat. be positive. makan ubat ye.. cepat2 sembuh. mental n physical.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...