Followers Remaja Purba

Friday, January 12, 2018

#SyamsulDebat Berpesan


Niat adalah penentu kepada segala amal perbuatan kita, maka dengan itu niatkanlah sebaik-baiknya serta bersyukur dengan nikmat sebaik-baik syukur.

BERSYUKURLAH..
  • Hanya orang yang susah je tahu nikmat senang.
  • Biarlah suami/isteri tak setampan/secantik artis. Tutup lampu, sama - keadaan jadi gelap tak nampak apa dah.
  • Biarlah jam tangan dia lagi mahal, tak apa sebab masa yang ditunjukkan adalah sama.
  • Walau kereta dia Grand Livina dan kita Grand Liviva tapi bila masuk pusat service - ia murah.
  • Rumah dia besar, rumah kita kecil tapi bila takde orang, rumah tu sama - tetap sunyi.
  • Penat nak mengemas, barang bersepah-sepah - itu tandanya kita ada rumah.
  •  Isteri membebel - tu tandanya ada benda tak puas hati di matanya. Memang hobi orang perempuan membebel walau takde tajuk. Biarkan - yang penting dia puas hati tapi kalau nak tahu waktu dia senyap tengok dia demam ke tak..?
  • Jangan merungut suami tidur berdengkur, sekurang-kurangnya dia tidur sebelah kita bukannya sebelah orang lain.

TAPI.. ni #RemajaPurba pulak nak pesan:
Lepas baik demam tu kita pergi ENT at Hospital for further check up ye my #ChefHubby.. 😉 sebab dengkuran tu menghalang mimpi best menghampiri #MakBudak.. hehehe..


StatusHati: Musim hujan + demam..


1 comment:

Rahsia Melancong said...

Salam owner blog Aizamia 3. Mohon update Blog List. Saya dah masukkan blog Aizamia 3 kat blog list Rahsia Melancong.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...