Followers Remaja Purba

Thursday, January 12, 2012

Selepas Beberapa Hari..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah setakat ni aku masih mampu bersiaran seperti biasa walau bukan setiap hari.. keadaan ketika ini tidak memihak kepada aku untuk singgah ke rumah kawan-kawan..


Minggu kedua di Tahun Baru..
Pengalaman memandu keseorangan tanpa dak Kakak dan Adik disisi agak mencabar.. takde geng nak borak + cepat bosan serta mengantuk..

Dulu dak Kakak dan Adik rajin melayan aku.. dak Adik mengomel (ada ketika aku tak faham apa yang dia cakap), dak Kakak siap gosok belakang badan jangan bagi aku ter ter.. mengantuk tak boleh memandu.. tapi sekarang.. kenalah belajar berdikari..

Kalau dulu memang tak hadap Federal Highway tapi sekarang terpaksa jadikan rutin.. tapi sekurang-kurangnya aku masih sempat sampai awal ke pejabat dan dapat rehat sekejap..

Pukul 5am tadi hujan selebat-lebatnya.. rasa macam nak tarik selimut takmo bangun awal.. tapi hari ni bukannya hari cuti kugagahkan jua dengan rutin harian..




psstt: semakin teruk batuk aku.. balik kerja nanti nak pergi An-Nisa..

psstt lagi: Rasa nak sambung balik tidur..

last psstt: Aku kat office.. korang kat mana..?

36 comments:

Kakzakie said...

Kakak pun dah sampai office. Biasalah sebab kakak hantar anak kesekolah so cepat sampai office...

Jaga kesihatan dik... memandu dlm keadaan berbadan dua agak meletihkan...

Lifesaver Hamzah said...

kat opis jgk!hehe

aizamia3 said...

Kakzakie:
sekarang agak lega sikit sejak dak Kakak dah tukar sekolah.. jadi dapatlah masuk dan balik awak time kerja.. ;)

insyaAllah kak.. moga 3 bulan terakhir ni tiada masalah sepanjang pergi dan balik kerja..

aizamia3 said...

Lifesaver Hamzah:
maka bersedialah dengan kerja-kerja yang ada di pejabat.. ;)

YanaMIB said...

sy pn batuk + selsema dh seminggu x ilang lg..tp minum gak ais..haha =P

sy juga kt opis..=)

Anum said...

bestnya

Nini D.. said...

saya di opis jugak kak....
dah punch card pukul 6.30pagi tadik..
opis kat umah :)

ady said...

kt opis jugak lah..wah bestnye selama ni ade tukang urut masa drive Hehe

QueeN TerataI said...

of course kat ofis juga.. saya ni hari2 memandu seorg diri... tp xdelah bosan sgt sbb dgr radio pagi2

cikceriacorner said...

moga cepat sembuh..sy pon selalu mengantuk bile drive..heheh

IntaNBerliaN said...

sy dkt rumah..hihi

Gen2Merah said...

selamat pagi kak aizamia..
kalau saya ngantuk time driving, suka pasang lagu kuat2 sambil menyanyi bersama sekuat hatinya... ekekeke

miloais milo said...

kat tempat iols - hujan rintik2 aje masa iols pegi keja...
now kat opis lah kan...
ngantuk tapi banyak keja...

aizamia3 said...

YanaMIB:
teh ais memang sedap.. ;) tapi tak tahan malam-malam tak lena tidur dibuatnya - batuk teruk..


Nini D:
teringin jugak nak punch card kat rumah tapi apakan daya.. belum mampu..


ady:
diurut bagi mengelak mengantuk.. hikhikhik..

aizamia3 said...

QueeN TerataI:
sedang berusaha membiasakan diri.. ;)


cikceriacorner:
petang ni baru nak ke klinik.. tak tahan dah.. tetiap malam batuk2..


IntaNBerliaN:
jeles ai.. ;)

aizamia3 said...

Gen2Merah:
itulah yang akak buat kalau pandu sorang2.. pasang lagu kuat (berdentum2 rasanya..) tapi takdelah ikut nyanyi sama sebab tak tau lirik.. kang tak fokus lak masa memandu.. hikhikhik..

aizamia3 said...

miloais milo:
takpe.. lunch nanti tidur sekejap.. ;)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pon bgn kul 5..siapkan org nk gi keje n gi sekolah..


sy skang kt umah :)

munna said...

hari ni mmg hujan dari pagi lagi..terasa liat nak bangun gi kerja... semoga cepat sembuh ye

Eera Shera said...

kt bilik hostel..jap lg nk tdo..sjuk2 ni sdp tarik selimut..jgn jeles haha

ORLANDO AHMAD said...

kalo hujan memang susah nak bangun huhu

Pok Amai-Amai said...

Eh, mcm ne batuk awak? Dah g An-Nisa lom?

=D

Munnafendy said...

kat opis tengah kesejukan ni kak, diorang psg ekon kuat sgt! mmg rasa tido sedap nih =P

aizamia3 said...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty:
kalau ai kat rumah: pagi, tenghari, petang mesti sibuk uruskan anak-anak sekolah..


munna:
risau bila pagi hujan lebat.. jalan sesak satu hal.. kesian kat anak-anak nak ke sekolah satu hal..

aizamia3 said...

Eera Shera:
huhu.. jelesnya.. rasa nak join je..


ORLANDO AHMAD:
lagi sedap kalau tarik selimut tidur dalam aircond.. ;)

aizamia3 said...

Pok Amai-Amai:
batuk tak ok lagi..
balik kerja ni baru nak ke An-Nisa.. sebab dekat dengan rumah.


Munnafendy:
tengahari tadi dapat jugaklah lelapkan mata setengah jam..

msredcheesecake said...

Musim batuk le skang ni.... Take care k....

Time tulis coment ni msred di opis lagi... Huk huk...

Cik Ina Do Do Cheng said...

ai masa baca cite ko ni, cik ina tengah minum ubat batuk hurix , ko belilah InsyaAllah okey, beli kat farmasi ye.

Gen2Merah said...

selamat malam kak aizamia... esok ceriakan hari jumaat kita yaa.. all the best

Teenager Housemaid said...

kesian kat akak..
saya tadi kat rumah je..
err.. ofocz tgh tido..
-_-'

p/s: kak...hehe..ntahla..insyaAllah ade masa jumpa nnt kite jumpe ea..heheheh..

gedek! said...

An-Nisa tu klinik...?

Mama Ema said...

sejak sekolah dibuka..masuk opis lewat...tp nasib baik kat sini tak pakai punch card

Nini Hartini said...

kandungan akak dah masuk 5 bulan ye?...

kalau tini, dah biasa drive sorang jd mmg lbh suka sorg. sbb blh berangan hahaha...

Namee Roslan said...

jaga diri kak !:) jangan sunyi2. hehe

sahromnasrudin said...

br dpt BW..slalu ada kerja luar..alhamdulillah ari nie ada kt opis

Faizal Harnis said...

batuk2 pulak...
jaga diri tu...
curretly di rumah.. offday keje

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...