Followers Remaja Purba

Wednesday, January 25, 2012

Makan Lagi..

Sepatutnya entry ni diupdate semalam tapi oleh kerana kepenatan baru hari ni dapat upload keseluruhan cerita..

Makan tengahari di rumah atok sedara..

Menu adalah seperti di dalam gambar.. Tukang masak selain dari chef hubby, nenek sedara dan jiran sebelah rumah atok.. 3 family makan tengahari bersama..






Kerabu mangga hasil tangan chef hubby bersama ikan jenahak di dalamnya..



Hubby puas hati sebab dapat makan kerabu mangga yang diidamkan sejak minggu lepas.. Aku lagi puas hati sebab dapat makan yang ditaja sepenuhnya.. ;)


Petang.. masa untuk tidur..
Lewat petang meronda bersama hubby di TDBi..


Malam..
Makan malam di rumah atok.. kiranya semalam chef hubby masak lauk kat rumah je.. Selebihnya memang mengadap kat rumah atok..




psstt: Hari ni dah start keje..


psstt lagi: Dah makan tengahari tapi aku masih lapar lagi..


last psstt: Laparrrrr..

37 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

sedap nyer!!

azam said...

:) sedapnya...nasib baik baru lepas mkn tghari....hehehe

jering......sedap

QueeN TerataI said...

selera org mengandung mmg mcm ni.. entri pun tentang makanan aje.. hehehehe

gedek! said...

ditaja...?

keh keh keh... kamu cekap!

Namee Roslan said...

chef hubby ?? hehe, pandainya dia masak. nampak sgt menyelerakan semuanya :) happy holiday akak :)

YanaMIB said...

woo mmg meriah lauk2 mkn tgh hari..

patot simpn stock kekudap dlm opis..xpn roti ke best sket nk mengunyah bila lapar..hihi =)

Anum said...

wow seronoknya makan2

aizamia3 said...

:: Mrs.Eady ::
puas makan semalam.. ;)


azam:
jering fav. atok dan ai turut menyukainya..

aizamia3 said...

QueeN TerataI:
kebetulan.. dari hari Sabtu asyik makan sedap2 je.. ;)


gedek!:
betul uncle.. itu yang betul2 puas hati.. ;) hehehe..

aizamia3 said...

Namee Roslan:
puas cuti sebab dapat makan sedap2.. hari ni mengadap kerja pulak..

aizamia3 said...

YanaMIB:
bila dah ada chef hubby semestinya makan akan jadi sedap dari biasa..

ni time tengah takde kudap2 yang sedap tu yang lapar lagi ni..

aizamia3 said...

Anum:
meriah.. meriah..

IntaNBerliaN said...

kerabu mangga tu nmpk sedap betoi..hihii seronokkan mkn ramai2.. berselera je ;-)

munna said...

sedapnya menu... lagi2 makan ramai2

aizamia3 said...

IntaNBerliaN:
ai suka sebab ada ikan kat dalamnya.. ;)


munna:
lagi berselera bila makan reramai.. ;)

suri solehah said...

tengok kerabu,,,tiba2 berair mulut huhu

~ yus ~ said...

amboi, semua sedap2 nampak, kalau makan mesti tak pandang kiri kanan ni...:)

Kakcik Nur said...

Telan airliur tengok hidangan tu. :)

Nini Hartini said...

kecuq ayaq liuq tgk kerabu ngn air oren tu. hwehehehehehe

aizamia3 said...

suri solehah:
betul.. rasa tak puas makan.. tapi yang teringin bukan ai tapi en. suami..


~ yus ~:
bukan tak nak pandang cuma takut tercekik tulang.. hahaha..

aizamia3 said...

Kakcik Nur:
samalah sekarang ni kak.. rasa nak makan lagi..


Nini Hartini:
takpe.. nanti kalau Tini turun KL, akak mintak en. suami buatkan untuk Tini n family ye.. ;)

Cik Ina Do Do Cheng said...

juadah tu semua buat perut cik ina lapar tengah malam ni :) pandainya hubby ko masak.

c'axoera said...

adessssss buat orang lapaaaa >_<



http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/move-it-move-it.html

aimaniman said...

aahh sedapnya paling2 yg kerabu mangga plus ikan tu,.. resipi yg akak suka...bila p restoran mesti akak beli kerabu ayam ke apa ke asal kerabu,,..

Teenager Housemaid said...

uwaa..kenapa saya perlu baca entry ini, di kala saya tengah lapar tgh2 malam camni?
:(
hehe...

msredcheesecake said...

Sekali sekala tengok lauk melayu ni mmg terliur...

aizamia3 said...

Cik Ina Do Do Cheng:
setakat ni tak mengecewakan bila en. suami yang masak.. sebab dia lagi terror..


c'axoera:
jangan kata awak, ai pun sama.. hehehe..


aimaniman:
betul2.. ;)


msredcheesecake:
nak pulak kalau masakan kampung lagi berselera time makan..

pena rozie said...

tengah lapar ni...

aizamia3 said...

pena rozie:
jom g sarapan.. ;)

Munnafendy said...

wuhuuu cedapnya kerabu mangga! 'desert' yg last tu mmg buat kecur liur la kak...hehe

makan byk2 kak...mkn berdua =)

Kancil 8349 said...

sedapnya...rindu plak nak gi Melaka dekat Jasin...di sana ada rumah member...dorang selalu hidang makanan macam nie

Mama Ema said...

makan besar nampaknya

ariana said...

best jg dpt hubby pandai masak ye..hubby akak masak nasi goreng pun dia buh rempah kari..hehe.

Tapi kerabu mangga tu mmg nmpk sedap betul..share lah resepinya..:)

Mila said...

uiii..byknye lauk...beshh mkn ramai2 nih..yum2..

aizamia3 said...

Munnafendy:
akak makan takdelah banyak tapi penuh pinggan dengan lauk.. hehehe..


Kancil 8349:
datang je rumah, nanti chef hubby boleh buatkan.. ;)


ariana:
nanti saya cuba dapatkan resepinya dari chef hubby ye kak.. ;)


Mila:
sesekali terasa meriahnya..

Kancil 8349 said...

jika ada masa...dan rezeki kita boleh jumpa

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

amboi bnyk btl makanan yg disediakan :D

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...