Followers Remaja Purba

Thursday, July 7, 2011

Sekatan Jalanraya

Semalam mesti ada yang lewat sampai ke office gara-gara sekatan jalan yang dibuat oleh pihak berkuasa.. dan mesti pagi ni ramai yang keluar awal untuk elak dari tersekat dek kesesakan yang luarbiasa..


Bagi aku tidak praktikal time orang nak pergi kerja dijalankan walaupun pihak polis tentu ada alasan yang munasabah kenapa sekatan jalan dilakukan.. Kesian pada mereka yang lewat tiba di office.. Cuba bayangkan jika bos kat office tak nak terima alasan yang diberikan.. Cuba bayangkan kesan yang dorang terpaksa hadapi.. Kesian kan.. Tapi kalau dapat bos yang ok, Alhamdulillah..

Pagi ni aku tiba awal di office takde kena-mengena dengan kisah di atas tapi sebab dak kakak tidur rumah nenek dia.. Dahlah semalam aku lewat sampai kat rumah pengasuh gara-gara aku terlewat bangun.. Lepas dah uruskan anak-anak, barulah aku terus ke pejabat..

Lega, selamat sampai di office.. Hari ni aku sampai awal.. hikhikhik.. macam nak training datang awal untuk bulan Ramadhan nanti je.. Tapi bagus juga selain dari dapat elak dari jem kat NPE tu aku boleh rehat sekejap kat office ---> lepas memandu lebih 35 km..

Ok, tengok jam masih sempat nak bw ni.. ;)



psstt: Petang nanti dak kakak ajak pergi pasar malam.. check dompet, hurm.. nampaknya aku kena pergi bank..

26 comments:

mama3A's said...

ada dgr gak pasal sekatan smlm. alhamdulillah highway seremban-KL tk terjejas smlm... yg nampak cuma highway yang dari UPM-Mines tu... sukur.. kalo tak asik lewat ajer la rekod tuh.. kang bos pun nyampah! huhu

bujal X said...

saya rumah ke ofis cuma 7 minit~haha~~

aizamia3 said...

mama3A's:
tak payah jauh2 kak.. kat NPE nak ke office tu cukuplah.. dia punya sesak mak aiii...

Mommy Fara said...

NPE kat sunway still okeh kot? tp klu sunway to subang jaya la....heheheheh!

Farah Shamsudin said...

nasibla saya sempat sampai opis kan.. tapi semalam saya tak terkena dgn sekatan tuu..

Norhisham Nordin said...

mmg tak kose nak melayan jammed kat KL nih... nasib baik aku naik motor... mmg takkan naik kereta laa... huhuhu...

Segmen Simple : Jom Komen Entry Saya

msredcheesecake said...

Cik aizamia,
Diaorg ni buatla sekatan jalanraya time malam kul 12 tu...hheee

aizamia3 said...

bujal:
dulu pun dalam 15 minit dah boleh sampai tapi sekarang kat tetiap hari jem teruk kat NPE tu tak memungkinkan untuk saya sampai awal..

aizamia3 said...

Mommy Fara:
itulah.. kesian pada mereka yang terperangkap dalam kesesakan tu kan.. :(




Farah Shamsudin:
tapi kat NPE tu kalau takde sekatan jalan pun tetap jem teruk gak..

aizamia3 said...

Norhisham Nordin:
nak tak nak.. suka tak suka kena hadap jugak..

niena shopping2u said...

sy dri rumah ke office lompat katak pn dah sampai hehehe

aizamia3 said...

msredcheescake:
kalau buat tengah malam tu dah sekatan lain pulak jadinye.. ;)

aizamia3 said...

niena shopping2u:
hehehe.. penat jugak tu nak lompat katak.. ;)

PinKy MoMMa said...

baik kuar awal tak stress kan yang.. ;)

eh kite sama..ptg ni nak pegi pasar malam jg hehe..suka!

aizamia3 said...

PinKyMomma:
kalau lambat bangun maka kenalah hadap jalan sesak nu.. :(

itulah.. sejak hari Isnin hari tu dia dah menanya pasal pasar malam.. siapkan jelah duitnya.. ;)

azam said...

sekatlah.....sampai bila pun....tetap ada jugak bersih ni....xtau lah, pandai²lah bersyukur.....

aizamia3 said...

azam:
betul.. sekat macam mana pun terlepas jugak.. bersyukur apa yang ada..

mamawana said...

Assalam sweetie..

Hello,,, rindulak nak gi pasar mlm...

ainhany said...

salam aiza,

tahniah..satu permulaaan yang menarik..pasni dtg awal2 yer...bersihkan opis sekali hihi..

Moralnya..kita kena pastikan minyk sentiasa full sebab segala kemungkinan sekatan adalah diluar kotak fikir kita..marilah sama2 kata jadikan jem satu libur...kita rakyat yang patuh undang2.Muga destinasi selamat. Amin

aizamia3 said...

mamawana:
wsalam..

jom reramai kita ke pasar malam.. ;)

aizamia3 said...

ainhany:
betul, kita tak jangka perkara macam ni boleh berlaku.. perkara pertama mesti tengok minyak cukup tak untuk sampai ke destinasi.. ;)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

tau xpe.. sepaptut xpatut polis wat roadblock pada time puncak kn.. :)

aizamia3 said...

Taufiq Arifin a.k.a. Toimagine:
kesian pada mereka yang mengejar masa akhirnya jadi teramat lewat.. ;)

Nini Hartini said...

sekatan esok mst lagi parah. huhu.. dok rumah diam2 eh weekend ni. klu x jam kang.

Heart In A Cage
.

tia @ Ini Kisah Tia said...

sempat lagi akak bw :)

bersama kak Es said...

boleh BW sakan hehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...