Followers Remaja Purba

Thursday, July 21, 2011

Dr. Rubiah K. Hamzah

Penceramah ini sering dijemput menjadi tetamu oleh radio, TV1, TV2, TV3 dan Astro selain muncul sebagai tetamu jemputan dalam beberapa rancangan tv.. DAN pagi tadi beliau berada di Dewan Utama, pejabatku..


Ceramah yang disampaikan oleh beliau:
Tajuk: Kecerdasan emosi menentukan kualiti diri dan kualiti kerja


Aku bagi 5/5 bintang untuk penceramah ini.. Memang happening dan seronok.. Banyak yang dikongsi bersama kami sepanjang sesi ceramah pagi tadi.. yang pasti ilmu yang dikongsi membawa seribu makna.. terima kasih Dr. Rubiah atas kesudian meluangkan masa..


Kesimpulan:
Kita kena faham perasaan sendiri
Mampu menguruskan perasaan kita
Upgrade perasaan kita
Motivate perasaan kita

Bila kita faham perasaan kita baru kita boleh bantu orang lain..



psstt: Moga akan ada perubahan dalam diri..

25 comments:

Mommy Fara said...

Sy kena post-mortem balik dgn perasaan saya. Macam mana rasanya menjadi orang yang berperasaan? Hehehehe....

mynameismy said...

yg mane ek? hurm xpasan tgk muke kenal kot hehe

Bro ahmad said...

pakar motivasi ni..d
salam kenal..bro ikut blog ni..d

GaRy™ said...

lemahnya nak urus perasaan ni~.. =.="

Acik said...

ya, kita baiki diri kita dulu sebelum cuba ubah orang lain ...

aizamia3 said...

Mommy Fara:
Sebagai hamba Allah kita patut bersyukur dan menerima dengan apa yang kita miliki.. semuanya milikNYA.. kita bukan sekadar perlu mengingatiNYA ketika solat tetapi pada setiap perbuatan kita..

aizamia3 said...

mynameismy:
esok ai akan cuba upload, tadi tak dapat lagi gambar dia..

aizamia3 said...

Bro ahmad:
bukan pakar pun..
tadi ada ceramah kat office dan intipatinya menarik untuk ai share dalam blog ni..

terima kasih follow.. ;)

aizamia3 said...

GaRy:
slowly lama-lama kita semakin yakin dengan diri kita sendiri..;)

aizamia3 said...

Acik:
betul.. itulah yang dikatakan oleh Dr. Rubiah pagi tadi.. ;)

Nini Hartini said...

tini pun patut dengar ceramah tentang emosi nih...sebab beberapa hari ni emosi rasa x stabil, kecerdasan pun kurang. haha...rana mcm nak marah2 je kalau dalam kelas... kesian tgk student. Cikgu dia berubah-ubah mood :( ....

rindu kat akak jugak..tp tu lah, mood skrg xtau lah kenapa... mcmmalas nk menghadap komputer. nak tido je. ape kess? hehehe

Ceni said...

rugi 4 jota kali rasanye tak leh join sesi pg tadi, akak ada visit..

gedek! said...

lain kali ambik la video....

upload kat sini

Eyra Rizal: Your MUA said...

ADE LAGI BEBERAPA DATE AND TEMPAT KOSONG UTK RAMADAN PROMO MAKEUP CLASS DI SHAH ALAM!! SESUAI UTK SESIAPA YANG NAK MELARAM TIME RAYA NANTI! BELAJAR TEKNIK2 MAKEUP YANG SIMPLE , TAPI GLAM TIME RAYA NANTI!
HARGA BIASA: RM150-RM200
SKRG HANYA RM95 SHJ!!!
time: 10:30-3:30pm
WEEKDAYS: 2/8, 4/8,9/8,11/8,16/8,18/8,23/8,25​/8
WEEKENDS: 30/7,31/7,13/8,14/8,20/8,21/8
SMS TO 016-2128740

Eyra Rizal: Your MUA said...

ADE LAGI BEBERAPA DATE AND TEMPAT KOSONG UTK RAMADAN PROMO MAKEUP CLASS DI SHAH ALAM!! SESUAI UTK SESIAPA YANG NAK MELARAM TIME RAYA NANTI! BELAJAR TEKNIK2 MAKEUP YANG SIMPLE , TAPI GLAM TIME RAYA NANTI!
HARGA BIASA: RM150-RM200
SKRG HANYA RM95 SHJ!!!
time: 10:30-3:30pm
WEEKDAYS: 2/8, 4/8,9/8,11/8,16/8,18/8,23/8,25​/8
WEEKENDS: 30/7,31/7,13/8,14/8,20/8,21/8
SMS TO 016-2128740

aizamia3 said...

Nini Hartini:
ops.. oyeh... ada isi ke..?

aizamia3 said...

Ceni:
takpelah kak.. ada rezeki mana tau dapat jumpa lagi.. ;)

aizamia3 said...

gedek:
kemudahan tu ada kat office tapi ntah nape tak guna pulak semalam..

MamaEma said...

perasaan seperti cam kerja juga kan...

aizamia3 said...

MamaEma:
ada masa nampak ok sangat, ada masa nampak teruk sangat.. tapi yang penting jangan biarkan perasaan negatif mempengaruhi diri.. ;)

Gen2Merah said...

wah, saya pun kena dengar program2 yang berkaitan dengan motivasi diri ini..
banyak perasaan diri ini yang perlu diperbaiki

BRO_MONDAY said...

aizamia : ai dah search kat google, ai carik image..haaa...dah jumpa...owh, baru ai tau yam mana 1...('',)

Salim Harmanain said...

dr rubiah ni mmg best... ^^

WuMing said...

Untung dapat dengar ceramah yang berkualiti seperti itu...

mamawana said...

Assalam,

Mamawana visit sini.

Bagus banget kan nasihat2 Dr Robiah ini. Hajat nak jemput beliau dtg bagi talk kat opis mamawana lak nanti. Harap Allah swt makbulkan doa mama ini.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...