Followers Remaja Purba

Sunday, July 17, 2011

Aku lupa nak letak Tajuk

Pemandangan:
Berlatarbelakangkan kebun kelapa sawit..

Keadaan:
Membelakangkan cahaya matahari..

Kedudukan:
Latitud dan Longitud.. di tepi tembok tepi pondok..

Pencahayaan:
Masih panas belum redup..

Anak-anak:
Bersedia untk bermain dikelilingi geng lelaki (aik.. mana geng perempuan dia ni..?)

Hubby:
Memancing ikan.. (hai bang.. dalam peti sejuk dah ada ikan jenahak.. nak pancing ikan apa lak bang..?)

Aku:
Nak segarkan mata tengok kehijauan pokok kelapa sawit.. mata dah letih dok hadap NCIS LA..



psstt: Ada sesiapa boleh bantu aku macam mana nak guna photoscape.. Aku nak buat banner.. boleh tunjuk ajar aku tak.. ?

27 comments:

msredcheesecake said...

Cik aizamia,
Pegi memancing ngan family ke? Target nak tangkap ikan ape ni? Hheee....

Jemput join segmen kalau berminat, tengs yea...

http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/07/segmen-msred-my-favorite-photo-and-why.html

aizamia3 said...

msredheesecake:
en. suami and the geng je yang pergi.. kalau ai ikut confirm seekor ikan pun tak dapat sebab nanti ai minta dia lepaskan balik.. ;)

.m y z. said...

ziema reti buat banner guna photoscape. ni kalau nak tau cara buat header guna photoscape boleh tengok sini :

http://asmilethathidesapain.blogspot.com/2011/03/tutorial-transparent-header.html

kalau nak buat banner, pergi dekat bahagian AniGif. try lah usha2. try an error ;)

aizamia3 said...

m y z:
thank you dear.. ;)
bersemangan nak buat lappy tertinggal pulak..

BRO_MONDAY said...

aizamia : hari ahad yam menenangkan nampaknye...tapi baru arini ai nak komen..adess..semalam ai sangat sibuk, ai sefemili gi menziarah umah ma ai di sungai besi, coz pok su ngan mok su ai dari Raub datam ke umah ma ai..so ai pun datam lah, beliau ada bawak buah durian dari kampum..koh koh koh

MamaEma said...

cari kat google banyak dan boleh membantu...

teman incik suami mancing ke?

aizamia3 said...

BRO_MONDAY:
mesti happening tapi tak bestnye ada durian...

aizamia3 said...

MamaEma:
sedang mencari2 maklumat.. ;)

en. suami and the geng je.. ai tak ikut..

BRO_MONDAY said...

aizamia : kompom yu x suka durian kan??? koh koh koh ai suka, tapi xde lah sampai giler durian..setakat sebijik makan soram tu boleh lah...bukan fanatik...

aizamia3 said...

BRO_MONDAY:
takde buah lain ke.. durian ai tak minat.. kihkihkih..

BRO_MONDAY said...

aizamia : ada...buah mata kucim...koh koh koh manis...

aizamia3 said...

BRO_MONDAY:
nak.. nak.. ada lagi tak..?

BRO_MONDAY said...

aizamia : kompom² lah masa hidang je terus abes...koh koh koh

azam said...

:) oklah tu......
xpandailah.......tak ambik it

aizamia3 said...

BRO_MONDAY:
dah tau dah.. kihkihkih..



azam:
takpe2.. dan masih belajar tentangnya..

Farahin Zamri said...

Thanks akak , sebab sudi jenguk kita .
answers ;) :
1. GIMP 2 kena ada sebab Photoscape tak boleh nak buat dia jadi transparent .
2. Memang tak boleh , sebab kalau tak nanti tak jadi transparent .
3. Macam mana nak buat banner guna photoscape ? Hah , dekat entri transparent header tu kita ada tulis . Akak ikut je . Tapi kalau tak jadi jugak boleh tanya balik :)

aizamia3 said...

Farahin Zamri:
terima kasih atas jawapan pada soalan akak tadi.. nanti akak download GIMP 2 tu.. yang ada photoscape je..


psstt: rugi tak bawak lappy tadi..

Zul Fattah said...

usaha tangga kejayaan kak..

aizamia3 said...

betul2.. ;)
kalau tak faham nanti cuba cari tutorial yang berkesan untuk membantu..

gedek! said...

NCIS dah tak cukop kick....

aizamia3 said...

gedek:
sebab ada sorang pegawai polis 'ala-ala selekeh' tu.. kurengler kalau dia ada..

Niena Pengembara Ilahi said...

photoscpae senang je.. paling simple.. dh tau belum? nk kasi url :)

ariana's said...

Wah.. peminat NCIS ni ye..:)
Dulu akak pun tak pandai photoscape ni, skrg tau sikit, hasil tunjuk ajar anak..huhu

aizamia3 said...

Niena Pengembara Ilahi:
belum sempat dan ada masa lagi..
boleh jugak kalau nak bagi url.. ;)
nanti kalau tak faham ai tanya lagi..

aizamia3 said...

ariana's:
memang minat sangat-sangat..

baru nak berjinak-jinak dengan photoscape tu kak.. ;)

Huszaini said...

cuba baca kat sini untuk belajar photoscape. baru tau tadi! hehehe tu pun sebab dia lawat blog saya!

http://pimpintangan.blogspot.com/2011/07/photoscape-hasilkan-banner-blog-yang.html

aizamia3 said...

Huszaini:
wah.. ;)
ok.. terima kasih ye.. ;)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...