Followers Remaja Purba

Saturday, January 30, 2021

Adik aku tinggal di situ


Sambungan dari SINI.. 

Aku dah tak rajin nak mengira berapa hari sudah kita berada di dalam situasi sebegini. Covid-19 dari sehari ke sehari makin mengganas. Jumlah kes harian pun makin meningkat..


Kes hari ini: 30 Januari 2021 (Sabtu)
Kes Baharu: 5728


Kes hari ini di Negeri Selangor mengikut mukim
Adik aku tinggal di situ.
Lebih menyedihkan dia tak dapat nak balik ke selatan berjumpa anak-anaknya.


Berjauhan dari anak-anak, lebih-lebih lagi si bongsu yang masih kecil di kampung bukan mudah. Walau aku tidak melalui situasi seperti apa yang berlaku pada Adik aku ketika ini tapi aku sangat memahami. Sabar ye Adik. Along tahu Adik kuat.

#RemajaPurba: Dugaan buat kita semua.

5 comments:

Siti Sharini said...

Moga dipermudahkan

A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y said...

may your adik stay strong & sentiasa dalam lindungan-Nya.. aamiin..

Asrul "iLham" Sany said...

The horror time of our lives...semoga dipermudahkan amin

Adinda Baizura Mazlan said...

Sama la kita. Dah tak ghajin :)

A m m i said...

kawan ammi suami isteri bekerja di Singapore dan dh 7 bulan tak berjumpa dengan anak2 yang masih kecil di Johor. Katanya kalau nak balik Malaysia kene spend almost RM4K per person untuk proses gedebak gedebuk. Alahaiiii

tak dapat bayangkan macam mana kalau ammi yg kene situasi ni.

Ingatan Purba

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...