Followers Remaja Purba

Monday, January 18, 2021

dak Kakak kembali ke sekolah?

 
Kelmarin: Kari Kambing
Semalam: Paru Goreng Berlado
Hari ini: WFO (say hi to en. Polis)
Rabu: Sepatutnya dak Kakak kembali ke sekolah tetapi..


Kementerian Pendidikan (KPM) di dalam kenyataan media bertarikh 16 Januari 2021 telah mengumumkan sesi persekolahan secara bersemuka yang dijadualkan bermula 20 Januari 2021 di seluruh negara ditangguhkan berikutan keadaan semasa jangkitan COVID-19.

Semua murid sekolah rendah dan murid tingkatan 1 hingga tingkatan 5 di sekolah menengah pula akan mengikuti pembelajaran melalui kaedah Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) mengikut kesesuaian guru dan murid mulai 20 Januari 2021 ini. 
- Hanya pelajar tingkatan 5 bagi tahun 2020 sahaja yang akan belajar secara bersemuka-

Nampaknya buku teks, kamus, en. Google + telefon bimbit pasti menjadi teman setia. Silap-silap aku akan turut menjadi anak murid guru kelas deme nanti.
#SPM2021


Dalam pada itu, aku direct message kepada guru kelas dak Nuha berkenaan ada 'promosi' yang terlepas masuk ke dalam group kelas.

Ini jawapan guru kelas dak Nuha:
"Saya hargai dan ucapkan terima kasih atas pandangan puan. Memang kami guru-guru akan buat seperti yang puan cadangkan itu. Buat masa ini belum sebab ada 3 orang lagi yang belum respond".

Kepada empunya no. telefon tu silalah berhubung dengan cikgu agar cikgu boleh bertindak segera sebelum ada lagi 'promosi' yang akan masuk ke dalam group tersebut.


Hujung bulan: Nak kena perbaharui lesen memandu sebelum 15 Jamadilakhir 1442 Hijrah ini..

#RemajaPurba: #PKPDuaTitikKosong

2 comments:

Warisan Petani said...

kesian budak2 sekolah sekarang.

m.u.l.a.n said...

Moga dipermudahkan segala urusan anak2 & kita semua

Ingatan Purba

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...