Followers Remaja Purba

Thursday, September 26, 2019

Takde duit nak bawa ke hospital


Dulu..
Waktu zaman #RemajaPurba hingga zaman #MakBudak ni, masih ada anak patung yang aku simpan tapi tak semua anak patung yang ada tu aku share dengan anak-anak. Setakat ini, anak patung paling besar yang pernah aku dapat waktu birthday aku di SINI..

La ni..
Kebanyakkan dari anak patung yang aku ada tu, telah aku simpan dalam satu bekas besar.

Akan datang..
Tak tahu ke mana hala tuju anak-anak patung tu nanti..

Dan terbaru..
'Ibu, jahitlah anak patung ni. Kesian dia.'
'Ni nak jahit, kena doctor yang jahit, ibu tak boleh. Kenapa Nuha tak bawak dia ke hospital?'
'Nuha takde duit nak bawak ke hospital.'
Ada je jawapan dari dia.. 🤣🤣🤣


Kisah yang ini pulak..
Ada dua tiga tempat yang telah koyak
Duck ni hadiah untuk dak Nuha sebenarnya, itu yang dia sayang.

'Nuha.. mana mata dia..?'
'Entah.. Nuha tengok dah takde.'

'Ibu, Nuha pakaikan seluar ni dekat dia ni boleh tak?'

StatusHati: Sweet talk

4 comments:

Kamsiah yusoff said...

Anak akak ada berbelas ekor teddy bear..sekali
mak dia mengemas...masuk plastik sampah...buang..

norhidana said...

nasibla nuha tak bagi teddybear tu pakai spender mama hehhehe

Ustaz Amirul said...

hehe comel je jawapan dia..

adianiez AIDA said...

alahai...
so sweet nih, aizamia :)
panty sape lah tu jadi mangsa ha ha ha ha ha...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...