Followers Remaja Purba

Wednesday, April 17, 2019

HEALER an illegal 'night courier'


Aku kini dah jatuh hati dengan sebuah drama Korea bertajuk HEALER yang berbentuk Action, Thriller, Romance. Walau drama ni dah lama tapi aku dah suka nak kata apa kan..

HEALER drama release on 8 Disember 2014 until 10 Februari 2015  for 20 episodes seperti di SINI.. dan boleh ditonton di SINI.. An illegal 'night courier' who works as a Healer. He's not only with advanced technology and trusty hacker sidekick but also his superb fighting skills.

 'HEALER'

Watak Utama:
Ji Chang Wook as Seo Jung Hoo / Park Bong Soo / Healer
Park Min Young as Chae Young Shin / Oh Ji-an
Kim Min Kyung as Jo Min Ja / Ahjumma
Yoo Jie Tae as Kim Moon Ho

Code name: Healer

'What's the situation, over there?' - episode 1

He later falls in love with Yong-Shin

Costume Healer nampak cool.. aku suka.. aauumm... gggrrr..

Spectacles Healer yang awesome.. 👍

Final Episode - 20

'When you keep fighting, you eventually learn how to win.'

Episode 17:
'A man in his twenties, wearing glasses, who jammed a cap on. He even has fantastic martial art prowess.'

Kembali menikmati sesuatu yang dah lama aku tinggalkan waktu zaman #RemajaPurba dulu. Hati yang tidak sekuat mana seperti di SINI menambah lagi perisa. Walau ia hanyalah sebuah kisah bukan realiti tapi sekurang-kurangnya mengurangkan sedikit zon stress aku.

TAPI..
#PenemanSepanjangHayat meninggalkan pesanan yang menusuk tajam ke jantung aku.. 'Jangan sibuk layan drama macam tu sampai takde masa nak layan abang..' kahkahkah..

StatusHati: Menarik + Tertarik..

3 comments:

norhidana said...

ingatkan drama baru tayang kak... dana skrg pun tgh tayang 1 siri drama korea yg best... dana minat yg action... yg lucu tak minat sgt kisah cintan cintun

Sha Mohamed said...

Drama nie memang best tambah pula dilakonkan oleh Ji Chang Wook..

Fatina said...

Drama ni memang paling favourite lah. Tengok banyak kali pun tak bosan. Menarik jalan ceritanya :D

Fatina follow sini :)

Fatina Mudz || The Infinity Words

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...