Followers Remaja Purba

Tuesday, December 13, 2011

Siaran Tertunda

Mari belajar membaca..


Hari Sabtu:
Rajinnya aku (puji diri sendiri) kemas bilik dak Kakak.. paling menarik, banyak mainan anak-anak aku buang sebab kebanyakkannya dah rosak tak boleh guna.. Anak-anak merungut jugak tapi aku terangkan kenapa perlu dibuang.. bila dah selesai, baru nampak kemas dan lebih teratur dari sebelum ni.. Kalau tak macam tongkang pecah aku rasa..


Hari Ahad:
Memandangkan dak Kakak rela hati tolong mengemas semalam, maka ku ajak hubby ke Pantai Remis.. kebetulan jiran kat rumah pun nak pergi, jadi kitorang konvoi ke sana.. Anak-anak teruja nak main air.. Dah pesan jangan mandi, takde maknanya.. dah macam itik tak jumpa air aku tengok.. Aku.. berpayungler temankan dorang kat pantai tu.. Duduklah aku dengan gigihnya kat gigi air tu temankan dorang.. safety first..



Pantai Remis - panas berbahang..


Mula-mula je.. konon-konon taknak basah..


Lepas tu.. sikit demi sikit basah..


Ni aku yang penat.. bukan dak Adik..


Semalam pulak:
Pagi lagi dah bangun.. uruskan anak-anak, tumpangkan sekejap kat rumah akak sebelah rumah. Aku perlu ke PPUM – urusan kali pertama check up.. Boleh tahan lamalah kat hospital tu.. Dari check rutin yang biasa buat, dengar ceramah penyusuan ibu, jumpa doctor dan buat sekali ujian pap smear. Last buat masa dak Kakak dulu.. Syukur.. urusan lebih mudah bila doctornya perempuan..

So.. next check up will be on 09 Januari 2012.. masa ni akan buat scan sekali.. wah.. bolehlah tahu lelaki ke perempuan kan.. kan.. kan..



psstt: Cadang nak update malam tadi tapi hubby dah concour dulu lappy..

26 comments:

Anum said...

syok mandi pantai

:: Mrs.Eady :: said...

seronok nyer tgk anak mai nair tu...huhuhu..tak sabar plak nk cuti!

MamaEma said...

kalau preggy anak ketiga ni kena pap smear lagi erkh.

Cik Ina Do Do Cheng said...

ai bila cik ina dapat buang mainan firdaus ni, lemaskan mainan yang banyak dan rosak : ). ko pregnant , baru tahu atau cik ina lupa.

Fara said...

Awak g check up perut kat PPUM? Tak rs jauh ke? Dkt dgn tmpt keje eh?

Kakzakie said...

Kalau dan sampai pantai tak main air manalah boleh. Tapi mestilah letih dlm keadaan mambawa perut kan..

p/s: tak kisah lelaki ke perempuan kan janji sihat lagipun dah ada dua-dua jantina kan...

aizamia3 said...

Anum:
nasib baik airnya tak ok.. kalau tak dengan mak budak ni pun join sekali.. hehehe...


:: Mrs.Eady ::
time nilah nak cuti.. lepas ni anak-anak dah start sekolah balik.. ;)



MamaEma:
Pap Smear tu tiap 3 tahun sekali kena buat..

aizamia3 said...

Cik Ina Do Do Cheng:
dah buang, rasa lapang sikit.. ;)
a'ah cik ina.. dah nak masuk 5 bulan..


Fara:
Kalau dari rumah jauh.. tapi sebab office dekat dengan PPUM.. lagipun dah ada sejarah kat situ senang sikit.. ;)

aizamia3 said...

Kakzakie:
hehehe.. penat gak tapi layankan aje kerenah anak-anak..

harap2 boy.. ;)

Noraim said...

bestnya bercuti bersama family :)

fazrulnoor said...

lama x g pantai

mama maman said...

main air.. sapa la tak suka ye..:)

Teenager Housemaid said...

wah bestnye pegi pantai remis..saya tak perna lagi sampai ctu..
eh, akak pregnant anak ketiga ea?
congrats..:)

Daddy Ziyyad said...

scan 2d tu boleh percaya(penentuan sex baby), tapi jangan 100%. Byk kali saya scan, nampak boy, keluarnya girl! hahaha...kawan2 saya pun sama..

Buta 3d/4d utk lebih accurate.

aizamia3 said...

Noraim:
seronok dapat luangkan masa dengan family.. ;)


fazrulnoor:
samalah.. tapi sebab pantai tu dekat dengan rumah, itu yang pergi.. ;)

aizamia3 said...

mama manan:
betul2.. ;)


Teenager Housemaid:
kalau ter ter pergi ke sana, singgah kat rumah akak sekali..

a'ah.. terima kasih.. ;)

IntaNBerliaN said...

wah.. syoknya dia... xsbr nk tau jntina ek.. ;-)

Namee Roslan said...

pasni baby baru pun boleh ikut mandi pantai ! :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

layan kan aje keranah anak2 ni kn.. anti majok lagi susah :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kt rumah sy nih pon bbrp bulan sekalik misti buang mainan..kalo x mak ai serabutt


skang nk main pantai mcm risau juga kan..sbb cuaca cam x menentu..


nnt dh scan bagitaulah ya baby boy ke girl :)

Teenager Housemaid said...

hehehe..dekat eh dgn rumah akak???

p/s: miss u too n mr teddy hehehehe... ;)

zulfikar hazri said...

jauhnya mandi laut, dari meru ke pantai remis.. rajin betul...

ajumohit said...

Yang penting baby sihat kan, msti dak kakak n Abg sronok nk dpt adik

Eera Shera said...

budak2 selalu mcm tu..mula2 je taknak basah haha

Ayin MM said...

elok juga sekali sekala baralih tempat...makan angin... yg paling best, bila budak2 penat, malam diorg tido awal heheheh

pena rozie said...

Same la kite kalau kemas mainan anak buang ajer yg dah rosak....

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...