Followers Remaja Purba

Wednesday, December 7, 2011

Melepasi Fasa Pertama

Syukur Alhamdulillah.. 3 bulan pertama aku lalui dengan penuh cabaran..

Dari urusan dak Kakak sekolah, kerenah dak Adik, menghadap kesesakan jalanraya, menghadap urusan ditempat kerja, sampailah urusan dalam rumah memang agak meletihkan..


Sekarang..
Sedang melalui fasa kedua..
Selera makan.. usah cakaplah, asyik lapar je tapi kali ni aku jenis makan sikit tapi kerap..
Dah boleh buat kerja.. takdelah rasa nak baring je.. takdelah rasa malas je.. Tapi cepat penat..


Ye.. lain orang lain ragamnya kan..
Apa-apapun aku bersyukur masih sihat dan mampu menguruskan hal-hal berkaitan disekeliling aku.



psstt: sssyyy.. kita-kita je yang tahu tau.. due date next year - April 2012..


psstt dua kali: dak Kakak nak girl.. dak Adik nak boy.. masalahnya bukan twins..

38 comments:

Asyifa Mustaffa said...

nak dpt orng bru eh....tahniah....murah la rezki di thun baru sok......:)

:: Mrs.Eady :: said...

yang penting sihat & selamat je kan :D

ainhany said...

alhamdulillah....
fasa demi fasa ditempuhi..dgn sabaq dan siap siaga.Apa yg penting maknya sihat:) tak gitu anak2...?

jom breakfast

aizamia3 said...

Asyifa Mustaffa:
insyaAllah.. rezeki setiap anak tu ada bahagian mereka kan.. ;)

aizamia3 said...

Mrs.EadY:
insyaAllah.. moga bulan-bulan seterusnya tiada masalah yang memudaratkan diri dan baby..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

huhu.. nak meletop lagi ek sis.. ntah2 anak kembar... haha.. rezeki2 :)

Anum said...

betul2
yang penting kesihatan yng baik

MamaEma said...

jaga diri dan kandungan baik-baik

Ceni said...

semoga jadi mummy yg tabah dan cekal...utk hadapi segala musibah yg menerjah...

sahromnasrudin said...

tahniah!!! dpt org baru dlm family kan

c'axoera said...

congrats :)

Munnafendy said...

haha..sorg nak girl, sorg nak boy..mana2 pun boleh,yg pnting maknye ni selamat nanti =)

bujal X said...

wuhu~~lebih kurang sama dengan bini saya~~

aizamia3 said...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine:
confirm bukan kembar.. sebab dah scan.. sorang je kat dalam.. hehehe..


Anum:
betul2.. ;)


MamaEma:
InsyaAllah.. ;)

aizamia3 said...

ainhany:
itulah yang sedang ai lalui..

sarapan.. dah sudah pagi tadi.. ;)

aizamia3 said...

Ceni:
InsyaAllah kak.. ;)


sahromnasrudin:
terima kasih.. :)


c'axoera:
tq tq.. :)

aizamia3 said...

Munnafendy:
hehehe.. kita tunggu dan lihat keputusannya nanti..


bujal X:
hehehe.. moga selamat insyaAllah..

IntaNBerliaN said...

tahniah2.. seronoknya.. jaga diri tau... :-)

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

azam said...

:) semoga sihat² selalu.....
kami doakan...

makan je....lepas bersalin g slim world...HEHHEE

Kakzakie said...

Maha kaya Allah... dari tubuh yg comel boleh mengendong baby sehingga 9 bulan. Moga diberi kesihatan terbaik. Kakak dan abang jgn risau bila baby lahir kelak mesti kakak/abang dah senyum lebar tak kisah lelaki atau perempuan...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pon mcm awak..makan sikit tp kerap..


abang dengan kakak dah pilih nama utk adik x?

aizamia3 said...

IntaNBerliaN:
terima kasih.. insyaAllah.. ;)


Outbound Malang:
terima kasih sudi singgah.. datanglah lagi.. ;)


azam:
makan tapi tidaklah sehingga memudaratkan diri..
SLIM WORLD.. oh.. tak termampu rasanya.. kihkihkih..

aizamia3 said...

Kakzakie:
amin.. insyaAllah.. moga segalanya berjalan lancar dan selamat..


Rina AVAIL a.k.a Cik Betty:
nama.. ai dengan en. suami yang akan pilih cuma disebabkan belum tau jantina maka belum ada nama yang sesuai.. ;)

eLL said...

hihi, jaga diri dan kandungan ye

Mama Kembar 3 said...

wahh peknen eh? congrats! bestnya nak dpt baby hehe

mamaNoriz said...

syukur 1st trimester dah lepas ek...

tapi tetap teruskan jaga diri dan makan tau!

Fara said...

Wah! Mcm nak geng je dpt baby thn dpn! Hahahahah!

QueeN TerataI said...

Alhamdulillah.. dah lepas fasa pertama.. Queen blm lepas lg nie... hukhukhuk.. sabar menghadapi cabaran dan dugaan di 3 bulan yg pertama.. :)... April.. ye.. Queen July... awal puasa gitu... x puasa lah sebulan gamaknyer... :)

aimaniman said...

oo ye kee.. tahniah ye.. semoga seuanya selamat.. dah pernah merasa dulu, sebab tu blajar dr pengalaman yg 1st and 2nd tuw kan, cuma perlu penjagaan dan berhati2 je .. insy selamat..

Zulfikar Hazri said...

nasib baik dak adik tak buat perangai jeles kan? kalau tak lagi haru...

Kancil 8349 said...

tahniah....

محمد رازيق said...

moga hari anda ceria selalu. salm kenal.. free2 jmput dtg blog bc kisah HARIMAU,CICAk dan MANUSIA :)

aizamia3 said...

eLL:
insyaAllah.. ;)


Mama Kembar 3:
seronok + berdebar-debar..


mamaNoriz:
syukur..
tetap akan jaga, takmo kena bebel dengan nurse kat hospital nanti..

aizamia3 said...

Fara:
hahaha..
cuba.. doa.. usaha.. insyaAllah berjaya..


QueeN TerataI:
sabar.. macam ai dulu jugak.. bila dah lepas 3 bulan pertama.. lega sikit.. moga kita berjaya melaluinya sehingga bersalin kelak..

aizamia3 said...

aimaniman:
belajar dari pengalaman walau kali ni jauh sangat berbeza dengan yang dulu..


Zulfikar Hazri:
Masa mula-mula, adik buat perangai jugak.. tapi sekarang ni nampak ok sikit.. nanti bila baby dah keluar, tak taulah macam mana..

aizamia3 said...

Kancil 8349:
terima kasih.. ;)


محمد رازيق:
terima kasih sudi singgah.. ;)

FARAH said...

hohohoohohhoh

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...