Followers Remaja Purba

Monday, November 19, 2012

Lokasi terkini anak-anak..


  • Selepas hampir setahun bertukar pengasuh, bermula hari ni hinggalah penamat cuti persekolahan hujung tahun 2012.. dak Kakak, dak Adik dan dak Nuha akan berada di rumah nenek a.k.a pengasuh lama..
  • Kenapa mengapa usah ditanya sebab sebelum hantar ke pengasuh baru kat rumah aku, memang aku dah maklumkan tiap kali cuti penggal persekolahan, anak-anak akan berada di rumah nenek dorang..
  • DAN..
  • Pagi tadi, buat pertama kalinya..
  • Nak kata aku kelam-kabut tak jugak sebab barang-barang telah dihantar terlebih dahulu kelmarin.. cuma..
  • Pagi tadi.. dak Nuha bangun pukul 4.30 am dan langsung tak tidur..
  • Agaknya dia berdebar-debar kot sebab nak beralih pengasuh..
  • Dalam kereta..
  • Buat pertama kali dak Nuha duduk dalam baby car seat, nasib baik dia tak meragam..
  • Alhamdulillah urusan pagi ni berjalan dengan lancar cuma pagi tadi aku tersilap laluan ---> menghala ke office.. nasib baik Federal belum sesak..


psstt: Sekarang pagi-pagi aku akan exercise turun tangga dari tingkat 10 ---> turun je lah.. naik kena naik lif.. tak dayo eh..!

psstt lagi: Harap-harap aku tak terusssssss je balik rumah petang nanti, terlupa nak ambil anak-anak kat rumah nenek.. ---> tak leh bayangkan..

last psstt: Tengok dalam kereta.. aduh.. banyak dengan mainan dak Nuha.. ---> tak 'bujang' dah 'my new baby' belum ada nama tu..



16 comments:

the malay male said...

Jom turun tangga

Kakcik Nur said...

Naik turun tangga adalah salah satu senaman yang baik untuk kesihatan. :)

eLL said...

akak, dak-dak semua tu nape tak diasuh je oleh nenek sepanjang masa?

Kakzakie said...

Nenek sukalah cucu-cucu ada depan mata. Kalau kakak baik terus bagi mak jaga sampai bila-bila.

Anum said...

turun tangga laju
naik slow..hehe x pe2 senaman

intanfirdaus247 said...

dah kira exercise dah tu walau turun tangga sahaja pon tu...:)

-gedek! said...

Eleehhh... tingkat 10 je?

Uncle 20! (anak tangga)

Siti Asiah said...

banyaknya tangga...

faraherda.razalan said...

Sy hari2 naik turun tangga. Tp 4 tgkt je lah. Umah kat tgkt 4. Opis sy pun tgkt 4. Heee~

Nuha comel. Mane gambar die? Indu. Ouh, baby pun boleh jdk excited kan? Tido pun tak lalu. Hehehehe...

makchaq said...

Turun tangga dari tingkat 10? Orang muda macam Ai boleh la.... makchaq kalau terpaksa boleh la kot.. kalau saja2 tak la..

Daddy Ziyyad said...

naik pun, kalau boleh slow2 naik tangga..exercise mudah tu...org macam saya bayar kat gym semata mata nak naik tangga tiruan! hahahaha

aimanammaradham said...

balik anti jgn luper amik bebudak tu ...

anitadiana said...

ok lah tu ..hilang juga rindu di org kat neneknya.....si yana pun duk kg ..rumah mak longnya..hari-hari bila call nak sekolah kat melaka..pening juga kepala ne..

Kesuma Angsana said...

exercise juga ye

kay_are said...

kalau anak2 leh hepi kat kampung ok r.. takde masalah kan? =)

Hidayah said...

jadiklah..walaupun takat turun tangga..ada jugek la exercise ye dakk..?

hekhek..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...