Followers Remaja Purba

Friday, November 9, 2012

Hari terakhir persekolahan bagi sesi 2012




Adik: Ibu hantar adik pergi sekolah hari ni boleh tak..? Hari ni je..

Aku: Ibu bukan taknak hantar tapi nanti ibu lambat sampai office, balik kerja ibu lambat sampai rumah..

Adik: Bolehlah ibu.. kali ni aje..
Kesian aku tengok muka mengharap dak Adik.. tapi apakan daya..

Ni kalau tak kena gaya mahu merajuk taknak ke sekolah ni.. Tak cukup dak Adik, dak Kakak pun sama.. Alahai anak-anak..


Sambil pujuk, aku cakap pada dak Adik, 'nanti kat sekolah bagi hadiah kat cikgu Ayu dengan Ibu Haida ye..'

Idea asal datang dari hubby.. 'bagi je Tupperware, dari simpan tak guna elok jugak guna sebagai hadiah..'


Dan Hasilnya..
Aku boleh lupa nak beli pembalut hadiah malam tadi..
Maka, kenalah guna apa yang ada..
Pagi tadi siap pesan kat dak Adik berkali-kali jangan lupa bagi hadiah pada cikgu ye..




psstt: Hari ni ada temujanji dengan Paklong Yad.. Moga harapan menjadi kenyataan hendakNYA..


11 comments:

eLL said...

alahai anak, semoga kamu cepat mengerti...

insya allah semoga berjalan lancar.

Kakcik Nur said...

Untung Cikgu tu... :)

Budak Sepet juga pergi sekolah pagi ini. Sebab Along takde dan ayah yang hantar, jawabnya pukul 6.10 dah sampai ke sekolah.

~ yus ~ said...

senyum cikgu dapat hadiah hari ini.

:: Mrs.Eady :: said...

sedih pulak baca..sobsobsobb...

Ibu Lala said...

tak sempat nak beli hadiah kat cikgu. asyik lupa je..syoknye dapat tupperware tu. anak ai dah cuti 2 hari yang lalu sbb semlm ckgu kata x payah datang sbb x belajar pun. lg pun ada event kat sklh tu..

Kakzakie said...

Penghargaan buat cikgu yg mendidik anak tidak terbalas rasanya.

NM02 said...

riang ria cikgu dapat hadiah. hehehe

Rai Ourkizuna said...

untung jadi cikgu..ramai orang sayang... hehehe..

sian dak adik nak mannja2..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

apa khabar tuan belog...semoga sihat walafiat ya...

Ainn Hazwany said...

hahaa bestnye habis sekolah ! :)

kay_are said...

best r jadi budak2.. dah habis sekolah.. cuti time!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...