Followers Remaja Purba

Friday, November 2, 2012

Internet dan anak-anak


Kes kecurian cable talian telefon sebelum ni telah memaksa aku membuat 2 aduan dalam talian kepada pihak Telekom gara-gara hampir 2 minggu aku tak boleh online sambil berbaring atas katil..

Kali pertama, takde pun mesej atau panggilan dari Telekom ---> senyap je..
Kali kedua, aku tekankan pada dorang macam mana aku nak buat kerja kalau unable to connect.. bil kena bayar.. habis tu yang 2 minggu aku tak boleh guna tu camne kaedahnya..?

Bila dah dapat online, aku kena bersandar atas katil untuk keselesaan bahagian pinggang.. Sekarang ketara sakit sebelah kanan, terbongkok-bongkok dah macam 'nenek-nenek si bongkok tiga' pulak.. ---> kalau takde aral, minggu depan aku pergi hospital buat pemeriksaan termasuk sekali dengan pergelangan tangan kanan aku..


Dak Nuha pulak masih belum sembuh dari batuk dan selesema.. suara dia jangan cakaplah.. aku rasa dah macam bukan suara anak aku.. biasa kuat, ni hampir tak kedengaran.. punyalah teruk keadaan dia sekarang..

Apa-apapun moga dak Nuha cepat sembuh, begitu jugak dengan dak Adik.. memasing batuk sesaje.. nasib baik antibodi dak Kakak kuat.. tapi dak Kakak kuat makan ---> mana tak gemuk.. bila aku cakap macam tu dia marah.. hahaha..




psstt: Aku dah mula rindu nak date dengan awek hubby.. tak sabar nak main 'cucuk' montot kat highway..



15 comments:

Anum said...

semoga nuha cepat sembuh

Kakzakie said...

Kesianlah Nuha batuk/selsema. Yg susah malam masa tidur mesti tak selesa.

Moga cepatlah sembuh tu..

Kakcik Nur said...

Semoga Ina dan anak2 akan segera sembuh sepenuhnya.

:: Mrs.Eady :: said...

semoga anak-anak cepat sembuh!

❤Kamsiah❤ said...

akak pun tgh sakit pinggang jugak ni...tukang urut tak bg makan ubat klinik/farmasi...sedangkan kalau makan ubat tu...beberapa jam ja dah lega...

anitadiana said...

kena gi hospital tu ...kerap kena sakit pinggang kan...semoga nuha dan kak cepat sembuh....

kay_are said...

memang geram gak r kan bila internet tak dapat nak connect tapi bil internet jalan gak.. pernah jadi macam ni dulu

NM02 said...

skang ni musim kejap ujan kejap panas

kena jaga2...

harap mereka cepat sembuh ya

Munnafendy said...

kesiannya si kecik nuha tu...errmmmm yg besar ni klau tak sihat pun dah merengek2...huhuhu

eLL said...

semoga cepat sembuh ye.
selamat hujung minggu kak ai

Ros said...

Assalamualaikum,

Semoga semuanya cepatlah sembuh yaaa.....

faraherda.razalan said...

Eiii, tak suka betullah kes kabel kena curik tu! Ishhhh!

Kesuma Angsana said...

sian kat budak2 tu , cuaca x menentu skang ni.. moga cepat sembuh ye

Cik Ummi said...

akk sakit,, ank2 pun same.. huhu..siannye..
smoga you all sihat2 sentiasa.. =)
muahhh muahhhh

Zie said...

alhamdulillah zie dan ank2 dah baik dari selsema.... moga cepat sembuh yer...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...