Followers Remaja Purba

Friday, November 30, 2012

Kempen Derma Dara....H



28 November 2012 (Rabu)
  • Kempen yang dianjurkan oleh tempat kerja aku mendapat sambutan menggalakkan dari orang ramai..
  • Mendapat kerjasama penuh dari Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)..
  • Ada juga cabutan bertuah diadakan.. aku pun dapat jugak.. tapi takdelah semahal mana.. tapi dapat jugaklah dari takde ye dak..

Lubang jarum tu..

Sesi mengepam..



450ml je bersamaan hampir sebotol air mineral 500ml..



psstt: Cadangan aku.. jadikan acara wajib tahunan untuk tiap 3 @ 4 bulan sekali.. ---> ada ke top management aku yang baca entry ni ye..

psstt lagi: Nak harap pergi sendiri ke hospital aku rasa tak kut.. 'sibuk' ---> alasan klise..

last psstt: Entry ni sebelum entry bawa dak Nuha ke EMERGENCY..



13 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

darah...glup!

Kakzakie said...

Heeee.... tak tahulah kakak ni Ai. Memang ngeri tengok jarum. Tak pernah lagi kakak derma tau. Tak baik kan...

Anum said...

bagus utk kesihatan

Rai Ourkizuna said...

opis saya pun buat kempen derma darah tetiap tahun..tapi saya tak layak la..huhu..

makchaq said...

Makchaq pun kalau ada buat kat opis/opis2 sebelah je pi derma.. kalau harap ke hospital tak de la nampaknya..

diari alfa said...

entry ni yg sy tggu dari smlm...sy suke derma darah...dpt satu kepuasan lepas derma tu..dpt tlg org dr segi nyawa/life dimana xsemua org dpt buat..suke ng gambar2 tu, dpt lepas rindu..:)dah lama xderma drh..last sy derma masa study kat uitm dulu tahun 2007/8 law xsilap..bila tah nk derma lagi...dulu cita2 nk jadi doktor (amboi tggi cita2), tp xkesampaian..he3...law xkeberatan folo la kita ek..hehe

intanfirdaus247 said...

opis saya pon ada buat..hehhee

pha is said...

bak kata sammy vellu : marilah kita menderma dara... hahaha

QueeN TerataI said...

Queen pernah gak derma darah masa belajar dulu.. skrg ni belum lg.. hehehe sebabnya... setiap kali nak derma confirm x lepas.. sbb darah sendiri pun kurang.. hehehe

Daddy Ziyyad said...

alhamdullilah..

moga derma darah kita ni, dpt membantu ramai insan...

jadikan amalan..

Tinta Lana said...

Salam.

Bila tengok gmbr, rasa seram juga. Walaupun pernah menderma juga..tpi tiap kali derma, saya memg tak tengok bila nurse cucuk jarum,hahahah

Hurmm..lama juga saya tak buat akt ni kak.. kan best lau tmpt keja sya bt camni juga.

aizamia3 said...

kalau tiap 3 @ 4 bulan ada xtvt macam ni mesti ai jadi seorang yang rajin menderma.. ;)

Hidayah said...

dayah tak pernah derma darah lagi..
insyaAllah satu hari nanti bila ada peluang..

:)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...