Followers Remaja Purba

Friday, August 5, 2011

Akhirnya Terjawab Sudah

Kisah sebelumnya ada di SINI dan SINI..

Keputusan yang aku tunggu-tunggu akhirnya keluar.. Perasaan mengharap tu ada cuma takdelah seteruk dulu - frust bagai tapi kali ni aku ambil secara positive.. tak dapat kali ni, cuba lagi.. Dah kalau DIA tetapkan jawatan tu bukan untuk aku, maka aku redha dengan keputusan yang aku terima..


Orang pertama yang tau dah tentu en. Hubby..

Aku: Abang.. keputusan dah keluar
Hubby: Dapat ke tak..?
Aku: ibu tak dapat..
Hubby: Takpelah.. lain kali cuba lagi..
Aku: Sape tak nak jawatan tu tapi ibu tak mengharap.. Kalau tak dapat cuba lagi..
Hubby: Dah kalau tak mengharap, sape suruh pergi interview hari tu..


en. Hubby memang pandai buat lawak ala-ala cili padi ni, walhal hari tu dia yang dok bertunggu-tangga teman aku.. siap apply cuti lagi.. Dalam diam aku terkena rupanya.. kihihkih..

Walaupun aku tak dapat tapi aku masih menunggu satu lagi jawapan positive.. Mengharap rezeki Ramadhan.. Adakah mungkin sama seperti wife dak Ujang..?

Terima kasih atas doa yang tak putus-putus dari korang.. Gagal sekali bukan bermakna aku gagal selamanya..



psstt: Aku akan bercuti panjang sehingga Selasa depan atas urusan keluarga.. aku minta maaf kalau aku lambat jenguk jengah blog korang ye.. sayang korang ketat-kuat.. ;)

27 comments:

PinKy MoMMa said...

wahh mcm ada gud news je lalink huhu..
tak pe yg tu tak dpt..Dia gantikan ngan yg lain :)

cepat buat test yg tu huhu..

Anum said...

x pe la sis
belum ada rezeki kan

aizamia3 said...

PinKy MoMMa:
hikhikhik.. itulah.. macam yang kita selalu cakap mesti ada hikmah disebaliknya..

psstt: ssyyyy.. nantilah dulu.. ;)

aizamia3 said...

Anum:
takpe.. akak takdelah terasa sangat.. insyaAllah lain kali cuba lagi..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

trime ksih berkunjung dan komen di blog saya..

sy sgt menghargai..

semoga berkunjung semula

selamat berpuasa dan salam perkenalan

ariana's said...

Tak pe, kalau kita redha , mana tau allah ganti dgn rezeki lain pula..:) Selamat berpuasa..

kakcik said...

Allah mengetahui apa yang sebenarnya terbaik buat kita. :)

bujal X said...

rezeki di lain waktu tu~~sabar~he~~

*saya dulu berbelas kali interview baru dapat keje gomen~he~~

MamaEma said...

rezeki ada di mana2...berusaha..jgn cepat mengalah erkh

aizamia3 said...

sahromnasrudin:
terima kasih kembali..
insyaAllah akan berkunjung lagi.. ;)

aizamia3 said...

ariana's:
terima kasih kak.. rezeki tu ada cuma kena usaha.. insyaAllah.. dan selamat berpuasa juga..;)

aizamia3 said...

kakcik:
yup.. betul kakcik.. ;)

aizamia3 said...

bujal X:
insyaAllah.. ;)

aizamia3 said...

MamaEma:
terima kasih MamaEma.. ;)

Mommy Fara said...

Gagal bukan bererti kalah. Tak dpt bukan bererti hilang punca. Heheheh.

Aku Ibu Muda said...

rezeki yg tu lg tak ternilai kan :)

aizamia3 said...

Mommy Fara:
betul tu.. setuju.. ;)

aizamia3 said...

Aku Ibu Muda:
insyaAllah.. berkat Ramadhan.. amin.. ;)

Nizam Ijam said...

suami yang baik! :)

Sunah Sakura said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....macam kak yana tu tetttt~

Akulah Pak Lan said...

rezeki Allah datang dalam pelbagai cara..=)

aizamia3 said...

Nizam Ijam:
bersyukur sebab en. suami sanggup temankan..

aizamia3 said...

Sunah Sakura:
insyaAllah..

aizamia3 said...

Akulah Pak Lan:
betul tu.. tak dapat yang ni ada lagi yang lain menanti.. insyaAllah.. sabar dan usaha ;)

Farah Shamsudin said...

kot ada gud news kann..:)

aizamia3 said...

Farah Shamsudin:
..... ;)

PinKy MoMMa said...

cepatla kongsi bersama..xcited bg pihak ni hehehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...