Followers Remaja Purba

Thursday, August 11, 2011

aaaa.... eeerrrr.... eeeemmm....

Alhamdulillah dak ammar dah pulih dari demam terkejut dia.. gara-gara kena tinggal sekejap kat rumah jiran depan rumah kelmarin.. Lega bila lihat keadaan lasaknya itu yang ada kalanya geram dibuatnya.. Dak kakak pun nampak ok setakat ni, lega sangat-sangat rasanya..


Aku..?
Bangun pagi 5 am, sahur masih menu yang sama macam kelmarin – banana split..
Dari rumah aku ter ter.. rempit hampir 140km per minit..
Hantar dak adik ke rumah pengasuh dan dak kakak ke sekolah..

La ni aku kat office, baca Berita Harian kejap tengok isu semasa.. Antaranya:

Huru-hara – Rusuhan terburuk Britain masuk hari kelima

RM53.4j biaya pelajar masuk IPT – PTPTN agih RM1,500 seorang kepada 35,664 pemohon sebelum Pendaftaran

Belikan ibu baju raya guna duit sumbangan – AmBank sedia RM100,000 ceriakan anak yatim

Tujuh negeri ikut jejak Pusat beri bonus RM500 – Guru Al-Quran, Fardhu Ain di Melaka dapat manfaat

Apa iktibar rusuhan di London – Keterbukaan Britain terhadap generasi muda akhirnya undang padah



Hubby..?
Dalam perjalanan menuju ke Alor Setar.. moga perjalanan beliau selamat hendakNYA..



psstt: Banyak cerita yang aku skip tak dapat nak dikongsikan di sini akibat kekangan masa..

27 comments:

Anum said...

x sabar nak tunggu cerita lain plak

bujal X said...

kemain sahur banana split~he~~

Mommy Fara said...

Suka point2 yg awak highlight tu....Melalui point2 tu, last sekali menjadi perhatian...

Tapi, paling menyenangkan bila baca point no.3. Tiba-tiba mata sy berkaca. Gembira sbnrnya.....

aizamia3 said...

Anum:
sedang diusahakan.. ;)

aizamia3 said...

Mommy Fara:
betul tu.. bersyukur masih ada yang prihatin tentang nasib mereka kan..

cik idora said...

nk sahur cm 2 jgk bleh x..

http://stoberryjom tgk blog ktew..: iceblended.blogspot.com/2011/08/patut-tak-saya-ponteng-kelas.html?showComment=1313033345456#c1415965606230408302

MamaEma said...

nampak sangat kejar masa ni

PinKy MoMMa said...

wah lalinkku dah jadi pemberita bergerak ni hehehe..

eh apa kes banana je ari ari ni hehehe..omputih sungguh lalinkku huhu

pena rozie said...

Banana split. Kelas gitu....

aizamia3 said...

bujal X:
pisang yang ada tak elok membazir..

aizamia3 said...

cik idora:
kalau kena dengan tekak, layankan aje.. ;)

aizamia3 said...

MamaEma:
takut terlewat hantar kakak ke sekolah.. bulan puasa ni bukan boleh jangka keadaan jalan sesak ke tidak..

aizamia3 said...

PinKy MoMMa:
kebetulan hari ni ter ter lebih rajin, tajuk berita pun agak menarik.. ;)

nak habiskan pisang punya pasal.. :)

aizamia3 said...

pena rozie:
walaupun hanya aiskrim dan pisang.. tetap mengenyangkan.. ;)

gedek! said...

dengan kekangan masa pon sempat update...

= HEBAT la tu!

QueeN TerataI said...

ammar? eh.. sama la nama anak kita.. :)

aizamia3 said...

gedek:
hikhikhik.. belum sampai ke tahap tu lagi.. ;)

aizamia3 said...

QueeN TerataI:
hikhikhik.. betul ler.. ;)

NM02 said...

hamboi

sempat bernana split lagi

caiyok

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hehehe.. kenyang ke makan banana split pagi2 buta tu kak.. hehehe

Wuming said...

Laju-laju baca tajuk berita..


Celah-celah tu Dairy Hubby pula terkeluar..

:)... best nii...

nizamsani said...

sahur menu orang putih.
peh.

aizamia3 said...

NM02:
gara-gara tengok blog dak yana hari tu ler ni.. kihkihkih..

aizamia3 said...

Taufiq Arifin a.k.a Topimagine:
setakat siang tadi oklah, lapar gak tapi takdelah sampai tak bermaya langsung.. ;)

aizamia3 said...

Wuming:
hehehe.. itu berita yang agak menarik pagi tadi..

diary hubby mesti akan terselit tapi tengok entryler.. ;)

aizamia3 said...

nizamsani:
menu orang putih tapi tekak tetap melayu.. ;)

Nini Hartini said...

lama x singgah blog akak..skrg tini mcm x smpt nk hadap blog lama2. tunggu lepas syawal free blk kot. huhu...

tang mane lah rupe banana split tu erk... tini dok byk macam pisang yg dilenyek2. err buat sahur? selera ke?

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...