Followers Remaja Purba

Tuesday, August 16, 2011

MyVi langgar Lori kat depan TDBi


Kisah sebelum berbuka menarik perhatian..

On the way balik rumah, hubby bagitau kat depan taman perumahan kita tu ada accident.. Kereta rempuh lori treler.. Kisah selanjutnya korang boleh baca kat SINI.. tapi sayang aku tak ambil pun gambar kemalangan tersebut memandangkan waktu tu pun dah dekat nak berbuka..

Kemalangan dipercayai berlaku pukul 5 lebih tadi dan masa aku sampai tu mangsa dah dihantar ke hospital. Dorang cakap agak teruk keadaan pemandu kereta tu.. Kesian pada pemandu lori tu, langsung tak berani nak keluar dari lori takut kena pukul, nasib baik memang bukan salah dia.. tapi kalau salah dia sekalipun Negara kita kan ada undang-undang, janganlah kita buat undang-undang sendiri pulak kan..

Nak lagi menarik kisah ni, kemalangan tu berlaku betul-betul di laluan masuk taman perumahan aku.. Kalau ke depan sikit je lori tu confirm akan ada warga TDBi yang kena parking kat tepi jalan tu je termasuk akuler..



psstt: Bonus dah dapat.. mesti ada yang tersenyum lebar kan..

27 comments:

pena rozie said...

Harap2 semuanyer ok yer.... same2 lah kite doakan di bulan ramadan ni.

MamaEma said...

TDBi tu apa?

PinKy MoMMa said...

ngeri kalau dengar citer citer xcident ni..hope kite smua sntiasa berhati hati..tapi kadang kadang bila yang berhati hati, org lain pulak tak berhati hati kan..

aizamia3 said...

pena rozie:
moga selamat semuanya..

aizamia3 said...

MamaEma:
TDBi - Taman Desa Baiduri

aizamia3 said...

PinKy MoMMa:
keselamatan perlu diutamakan.. tapi malang tak berbau kan..

bujal X said...

bonus da dapat~~pas tolak epf dapat la 3 ratus lebih~keh keh~~

aizamia3 said...

bujal X:
alhamdulillah dari takde langsung kan.. ;)

Aku Ibu Muda said...

kami masing2 tak ada bonus pun :(

aizamia3 said...

Aku Ibu Muda:
rezeki masing2..
takpelah.. tak dapat bonus, dapat menda lain sape tau kan.. ;)

:: Mrs.Eady :: said...

bonus x dpt lagi sb daku bdn berkanun bkn kerajaan....huhuhu...

aizamia3 said...

Mrs.Eady:
takpe.. sabar.. cepat atau lambat je tu..

Mommy Fara said...

Orang kerajaan dah keluar bonus? Wow! Ley shopping!

abghani said...

berhati di jln raya

dwaty said...

yahooo... bonus dah dapat... walaupun tak seperti yang diharapkan... tapi okla dari takde... hehehe

hati2 dijaln raya dan selamat berpuasa...

kakcik said...

Bonus tu kakcik tengah fikir nak bayar hutang yang mana!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

risaukan lg dekat nak raya lg la dok dgr sana exsiden...sini exsiden...

bonus dah masyuk????

aizamia3 said...

Mommy Fara:
maka dengan duit yang ada telah digunakan dengan sebaiknya..

aizamia3 said...

abghani:
walaupun kita cuba untuk berhati2 tapi kemungkinan yang tak kita jangka tu boleh berlaku..

aizamia3 said...

dwaty:
alhamdulillah sekurang-kurangnya dapat..;)
gunakan dengan sebaiknya..

aizamia3 said...

kakcik:
sekurang-kurangnya kurang sikit beban tetiap bulan kita tu kan cik..?

aizamia3 said...

Ladyzul:
itulah.. risau jugak..

bonus..? alhamdulillah, masyukk..

Anum said...

semuanya ok ke?
berhati-hati dijalanraya

aizamia3 said...

Anum:
difahamkan pemandu kereta tu tersepit tapi ok..

YanaMIB said...

kete rempuh lori oke lg kut dpd lori rempuh kete..haishh ngilu aa dgr psl eksiden² ni..tmbh2 nk raya..erm~


p/s: bonus x dpt lg..sobsob~

aizamia3 said...

YanaMIB:
itulah, kalau lori yang rempuh selamat dah kereta tu..
risau bila tengok baca dengar kalau melibatkan kemalangan nak dekat raya ni..

Saiazuan said...

sgt menyermkn klu tgk xciden dpn mata~

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...