Followers Remaja Purba

Monday, August 8, 2011

Rebung dan berbuka puasa

SABTU – 6 Ogos 2011..

Dah lama aku tak makan rebung..
Dulu masa tinggal dengan arwah Wan kat kampung memang biasa makan rebung buatan sendiri berbanding rebung yang dijual di pasar..

Kebetulan rezeki hubby, dapat rebung yang belum diproses yang dijual dipasar dan seterusnya dikerjakan oleh aku yang dibantu oleh nenek sedara..



Sebelum proses dan selepas proses.. Hasilnya korang boleh tengok kat SINI..



psstt: Rindunya aku pada suasana kampung.. Nak balik kampung..

22 comments:

Mommy Fara said...

Saya suka rebung yg kuat bau. Hahahaha. Lagi kuat, lagi berselera sy rs.

aizamia3 said...

Nota serba-salah:
Aku tak dapat nak bw lagi kat blog korang..

sabar ye.. akan kuusahakan..

aizamia3 said...

Mommy Fara:
betul2.. tapi rebung yang home made ler.. ;)

Anum said...

anum suka makan rebung.. sedapnya

kakcik said...

Dah lama tak makan rebung, takut semput. Tapi, tiba2 rasa teringin pulak. Macamana ni? :(

Aku Ibu Muda said...

keturunan wani tak leh makan rebung....bisa....hehe

Asyifa Mustaffa said...

sodap tu...gaul ngan udang....terangkat...!!

ainhany said...

ooo masak lomak rebung yer????sdopnya..mintak sikit?? hihii
selamat berjuadah dan berbuka untuk hari ini pulak...apa menu ek??

aizamia3 said...

Anum:
betul.. lagi sedap bila makan dengan kengkawan..

aizamia3 said...

kakcik:
itulah.. kalau dekat confirm akak dapat..;)

aizamia3 said...

Aku Ibu Muda:
eemm.. takpelah.. dari membahayakan kesihatan..

aizamia3 said...

Asyifa Mustaffa:
betul2.. lagi sedap masak dengan perut.. ;)

aizamia3 said...

ainhany:
kalau dekat boleh ai bagi sikit..;)

utk hari ni, buka puasa makan ayam masak kurma, sayur pucuk paku, kuih dan air..

PinKy MoMMa said...

feberet ku ni yang..jom balik kg jom :)

cian lalinkku ni asyik bz sokmo ni..jg diri ya!

Kalamhati said...

Tak sabar nak balik kampung gak!huhu

NM02 said...

baru je balik dari banting

banting pun kira kampung gak kan

hehehe

tapi lagi tak sabar nak kelek kelate

azam said...

sangat suka rebung......
dulu tepi rumah kat kg byk pokok buluh.....sekarang dah jadi bgunan je

aizamia3 said...

PinKy MoMMa:
sedap kan rebung.. ;)

itulah.. ni dah dua hari tak kerja.. esok baru start kerja..

aizamia3 said...

Kalamhati:
tinggal 2 minggu lebih je lagi kan.. ;)

aizamia3 said...

NM02:
kena ikut turnler kan.. ;)

Cik Ina Do do Cheng said...

cik ina suka beli rebung yang fresh. potong sendiri wat masak lomak cili api. terus lapar.

aizamia3 said...

Cik Ina Do do Cheng:
samalah kita.. sedap.. ;)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...