Followers Remaja Purba

Monday, August 22, 2011

Pra RAYA

Nasi impit, kuah kacang, masak lodeh, mee goreng dan beberapa jenis lauk termasuk buah tembikai dan jambu selain air menjadi santapan 5 buah keluarga. Berbuka di depan rumah di bawah cahaya lampu jalan disulami dengan permintaan anak-anak yang nak merasa menu yang ada.. (gambar akan diupload kemudian)

Kalau kelmarin berbuka dengan ikan bakar (maaf, tiada gambar), malam tadi lebih kepada Pra Raya.. Bila dah banyak makanan, tak tau nak pilih mana satu tapi Alhamdulillah takdelah sampai terbuang sebab menu di bawa oleh semua dan di share bersama.. DAN.. tak lama selepas berbuka dan hampir selesai mengemas, tanpa signal, hujan tiba-tiba turun dengan agak lebat.. Kalau hujan tak turun rasanya lagi lama lepak dekat luar rumah.



Hari ni.. permulaan hari setiap minggu dan juga minggu terakhir sebelum cuti panjang.. Sana sini dah ramai yang berkongsi cerita nak raya..

Kakak..?
Minggu ni tak tidur rumah nenek dia.. Sukalah dia dapat main dengan geng dia kat rumah nanti..

Adik..?
Makin seraklah suara dia menjerit..

Hubby..?
Dah bising kat aku tak pilih-pilih warna cat nak cat ruang tamu rumah..

Aku..?
Tak sabar nak cuti, tak payah nak hadap jalan sesak..



psstt: 22 hari dah berpuasa.. belum ada tanda-tanda.. adakah..??

33 comments:

bujal X said...

saya?

sekarang tengah lapar~~keh keh~~

kat tempat akak ada buat *munjung tak?

~sila google munjung kalau ragu.keh keh~~

Anum said...

bestnya ikan bakar..

aizamia3 said...

bujal:
sabarlah Bujal.. waktu berbuka nanti makanlah pepuas ye.. ;)

ok.. akak tak google tapi tanya kat member office.. kali pertama dengar ni..

Bulan puasa ni akak banyak berbuka dengan jiran depan rumah..

aizamia3 said...

Anum:
cicah dia yang buat ikan tu sedap sebenarnya.. ;)

abghani said...

slmt hari pra raya

Mommy Fara said...

Wow! Cat ruang tamu rumah? Rajinnya!

Err...tak de tanda-tanda? Tande apekah???

Farah Shamsudin said...

wahh.. ikan bakar.. best!

azam said...

sedapnyer.........xajak pun

Mira R. said...

ikan bakar!!! sedapnya. tak pernah merasa lagi sepanjang duk jauh ngan family. adehhhh

Munna said...

erkkk....nak ada beby ke?

sy pun dh puasa 22 hari...tp lum kawin...camana tuh..hahaha

aizamia3 said...

abghani:
selamat hari pra raya.. hikhikhik..

aizamia3 said...

Mommy Fara:
sebelum raya ni akan cat ruang tamu rumah yang sebelum telah diDEKO oleh dak adik.. huhuhu..

tanda..? insyaAllah akan kukhabarkan pada semua..

Niena Pengembara Ilahi said...

sebut sal nasi himpit ni, meleleh air lir den

aizamia3 said...

Farah Shamsudin:
sedap dan kekenyangan dengan pelbagai jenis lauk..

aizamia3 said...

azam:
oh.. bukan tak ajak tapi semua ni plan last minute dari en. suami..

insyaAllah tunggu raya ye.. ;)

aizamia3 said...

Munna:
baru 22 hari, masih ada masa lagi untuk 'tidak berpuasa'..

yang itu.. kalau ada rezeki.. ;)

aizamia3 said...

Niena Pengembara Ilahi:
hari ni nasib baik balik lambat.. kalau awal mau ku rebus lagi nasi impit tu untuk berbuka nanti..

NM02 said...

ha...

tanda apekah itu?

jeng jeng jeng

Bro ahmad said...

jemput2 hehee sedapnya

Kakzakie said...

Masing-masing dah merancang. Nie belum pilih cat lagi sampai bila nak pilih?...

aizamia3 said...

NM02:
hehehe.. ;)

aizamia3 said...

Bro ahmad:
... ;)

aizamia3 said...

Kakzakie:
tunggu jiran depan rumah bawak balik contoh warna baru pilih.. hehehe..

mamaNoriz said...

byk betul persoalan dlm entry ni ek...

especially past last tu...

hah, jeng jeng jeng...

aizamia3 said...

mamaNoriz:
hehehe..
jeng jeng jeng.. ;)

siti kektus said...

mood raya tak datang lagi ke kak? mungkin hujung2 nanti dtg lah tu. ;)

Namee Roslan said...

hehe..ini kali ketiga saya datang gulp, buat saya lapar walaupun dah kenyang! semoga hari esok pun ada makanan lagi! :)

sekejap je bulan ramadhan dah nk berakhir kan..

PinKy MoMMa said...

adakah? yessss betul lar tu :)

aizamia3 said...

siti kektus:
masih mencari mood raya..

aizamia3 said...

PinKy MoMMa:
taknak test untuk kali kedua.. tunggu raya nanti.. ;)

aizamia3 said...

Namee Roslan:
akak suka bulan Ramadhan kali ni sebab dapat mengeratkan lagi hubungan dengan jiran kat rumah.. ;)

anismelon said...

larat ke na ngecat pose pose nie kak..

aizamia3 said...

anismelon:
mungkin akan cat waktu malam.. ;) tapi akak cuma jadi mandur je.. hikhikhik..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...