Followers Remaja Purba

Thursday, April 28, 2011

Kudratku

Aku rasa agak kelam-kabut malam ni, gara-gara hampir sejam aku terperangkap dalam kesesakan jalanraya petang tadi.. Biasa tak sampai 20 minit aku dah sampai kat sekolah kakak.. Aku cuba untuk tenang kawal diri..


Senarai checklist aku..

Formula 1.. Alhamdulillah selamat sampai rumah dengan jayanya..

Makan malam.. Alhamdulillah kenyang, aku paksa kakak makan walaupun dia keletihan tertidur dalam kereta tadi.

Take 5.. Kakak rehat sambil mengeja, aku layan gosok baju.

Homework.. Yang ni macam mana penat pun kakak tetap buat homework yang cikgu bagi, at least dia buat sikit dari tak buat langsung.

Lepas mandi.. Dua-dua selamat lena atas katilku..

Aku..? Berusaha untuk menghabiskan entry ni sebelum re-charge sistem anggota badan aku ni..

psstt: tiba-tiba teringat pagi esok ada meeting.. Ops.. Aku nak tidur ni, zzzzz.. Blogkorang esok aku terjah ok.. ;)


Send via blueberry cheese cake..

9 comments:

Faris Adli said...

baguslah selamat sampai rumah :-)

off topic jap..mana boleh tengok kau je upgrade blog kau, aku pun nak upgrade..tiap post aku ada like, share, share facebook..siap ada fan page lagi :-)

FizA said...

nyte! hehee

Nini Hartini said...

sibuk pun tp puas dpt mengasuh anak sendiri :)

PidaSanglang said...

aizamia ur rutin sama macam my rutin hu hu hu...last nite langsung I x sempat nk menyelongkar any blog terus kebabommmmmm.....

Kamsiah said...

rutin yg sama,setiap hari...pendek kata keje..keje...keje...sebelum tutup mata...

aizamia3 said...

Nini:
cukuplah seharian dia dengan nenek a.k.a pengasuh..


Pidasanglang:
rutin seawal 5.30 dah kena bangun tak boleh lewat.. petang lepas maghrib baru jumpa jalan balik rumah.. rutin yang kadangkala bosan dan stress tapi itulah rezeki yang perlu ditatap setiap hari.. masa yang amat terhad dengan anak2.. ditambah dengan kesibukan en. suami yang outstation..

aizamia3 said...

Kamsiah:
betul2..

Rozita said...

strong mama!

aizamia3 said...

kak Ita:
ye betul.. memang kena kuat..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...