Followers Remaja Purba

Monday, April 4, 2011

balik awal

'Ibu.. Semalam ibu dah janji kalau hari ni balik awal, boleh main kat luar rumah.. Kakak dah lama tak main kat luar rumah..' (siap sebutkan beberapa nama kawan2 dia).. Kalau hari-hari aku berjanji macam tu, aku rasa tak lama lagi aku boleh masuk F1..

Jarang sangat balik sekolah dia dapat main dengan kawan-kawan kat TDBi ni.. Sampai rumah dekat maghrib tak dan nak main pun, nak pulak dah letih dari pagi sekolah - biasanya masuk kereta sambil mengadap jalan jem sekejap dah hanyut.. Nak main macam mana..

Malam, rutin harian kakak, buat kerja sekolah yang aku rasa dia banyak main dari buat apa yang cikgu suruh.. Geram jangan cakaplah.. Nak marah apalah yang dia tau tapi kalau tak buat macam tu lambat-laun dah jadi buluh aku jugak yang menyesal.. Masa tu dah takde guna dah..

Si adik pulak, time kakak buat homework, dia pun turut join, buku khas dan pensil warna memang standby untuk dia termasuk alat tulis, tapi yang tak syoknya bukan buku yang dia color tapi lantai rumahku.. Adikkkk...!! Geramnya ibu...!! Dinding ruang tamu rumah dah jadi corak abstrak.. Dari pendek ke panjang, dari bulat ke lonjong.. Aku rasa tu sebagai isyarat suruh cat baru dinding rumah tu.. Secara kiasan dia bagi kat aku..

Aku pulak dah lama tak naik 143 hubby.. Rindu pulak rasanya tapi sejak kakak dah sekolah ni susahlah, kalau nak pun kena tunggu cuti panjang..

Eh!Kejap.. Tadi nak cerita pasal kakak tapi dah out of topic pulak.. Dahlah taknak cerita dah.. Zzzzz lagi baik.. Kejutkan aku pukul 5.30 pagi nanti ye.. ;)

12 comments:

Ujang9897 said...

best apa budak conteng dinding ni...=)

besar mesti bijak..=)

aizamia3 said...

itulah.. Lagi marah lagi dia buat macam saja nak uji kita.. Huhu..

Moga dia jadi seorang yang bijak dengan cara yang bijaksana..

kay_are said...

ok r tu, nanti dah besa leh r die try conteng dinding skola lak, leh jadi pelukis mural ^_^

Faris Adli said...

budak2 kalau kita kata jangan buat, tu yang dia akan buat :-) kesimpulannya sangat susah nak jaga budak2 walaupun kita pernah jadi budak..

cakap macam dah anak je..wuhahahaa

Eza Ridzwan said...

thanx dear for visiting my page...follow u #146..keep in touch!

regards,
Eza Ridzwan

aizamia3 said...

kay_are:
kalau melukis dengan cara yang betul ok, alhamdulillah, jangan conteng kat tempat yang tak sepatutnya sudah..

Faris:
nanti dah ada anak, barulah... oo... macam ni susahnya... ooo... macam ni senangnya.. hikhikhik..

Eza:
terima kasih sudi singgah... ;) keep in touch dear..

DaK CoMoT said...

lenkali cakap je..silala lukis bnyk2 kat dinding ke kat lantai ke...hahahaha

cik pulau said...

jom kita conteng dinding reramai..
errrkk... tetibe jekk..^^,

aizamia3 said...

adoih.. korang memang boleh kawan dengan si adiklah.. suka conteng2.. ;)

Faris Adli said...

jom belikan marker pen dengan cat untuk adik conteng2...

aizamia3 said...

wah2.. kau Faris.. amik kesempatan nampak.. tu belum masuk si SCC..

Asyifa said...

jalan2 blog awak...jumpa nie dan baca...nak tau..anak buah sorang nie...abih umh dicontengnya...mak dia x kisah tu....maknya merangkap kkk ipar ler...aduh..kalau pgi umh dia...pening nengoknya...mak nya kata...biarlah...
maknya x nak cat balik...nak tnjuk smpi anaknya besor....gile ke hape..anaknya bru umur 4thun skrng....nnti2 sy pgi umhnya (kat ipoh)...sy ambik gambar....msuk blog....bole PENGSAANNNNN tgk !!!!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...