Followers Remaja Purba

Friday, April 29, 2011

Kempen Derma Dara..h..

Ok, kita lupakan pasal meeting tadi.. sebab aku terselamat dari kena catat minit.. bosan a.k.a dah jemu..


Sekarang kita ke topik seperti tajuk di atas..

Jabatan aku menganjurkan kempen Derma Darah dan Hari Kesedaran Kesihatan dengan kerjasama PPUM dan MAKNA dan aku turut hadir memeriahkan suasana dengan mengambil bahagian menderma dara..h..

Aku dah lama tak menderma ni.. last aku join tahun 2006, lepas tu aku terus sibuk dan sibuk dan baru ni aku tak sibuk.. ;)




Time nak derma dara..h.. ni cuak juga sebab aku tak suka dengan jarum.. tapi sebab niat aku nak menderma dan seterusnya menjadi penderma tegar (moga-moga selepas ni aku akan jadi rajin balik).. maka.. dengan rela hati aku menyerahkan 450ml darahku..

Perasaan.. biasa je masih ditahap normal.. ;)

10 comments:

Sal Saari said...

teringin gak nak derma..tapi takut bila tengok jarummm..

Noraini Mohd Zain said...

haha.. sy berminat nak derma walaupun sebenarnya takut jarum p bila time nak derma xlayak plak sebab xmenepati syarat.. hehe.. berat badan xcukup katanya..

bujal X said...

pastu ada rasa lemah2 tak?

aizamia3 said...

Sal Saari:
Jangan tengok jarum.. fokus pada menda yang best2 je.. so nanti smooth je jadinye.. ;)

Noraini:
bagi tambah berat lagi kalau rasa berhajat nak derma darah..

aizamia3 said...

Bujal X:
setakat ni ok je, semuanya bergantung pada individu tersebut. Janganlah lepas derma tu terus angkat besi pulak..

Faris Adli said...

sampai ati kau cakap takde like kat entri aku? sob2..ada la..kat atas..bawah title..dia lambat sikit kuar

sitihalisa said...

wahh. kite last derma last year.
nak derma lagi, tapi tataw kat mane ade event camtu lagi ;(

sha said...

teringin nk derma tapi tak mampu nk derma sb tak cukup berat bdn. Sedih!

aizamia3 said...

Faris:
kan aku dah aku mesti aku tak nampak.. jap aku cari.. ;)

aizamia3 said...

sitihalisa:
tak payah tunggu event cenggini, awak boleh je buat kat hospital.. ;)


sha:
takpe, cuba tambah berat badan tu dulu.. ;)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...